Voor de eerste keer: de Limburgse Wijnweek 2019 Van 21 september tot en met 29 september

0
1452

Open wijngaarden, proeverijen, wijn en spijs, rondleidingen, fietsroute, bezoek wijnkelders, muziek en ander vertier.

Dit is het overzicht aan activiteiten en aanbiedingen van/door wijndomeinen, wijnbars, wijnhuizen, wijnwinkels en restaurants;

20 t/m 29 september

 • Chateau Sint Gerlach in Houthem, serveert van 23 t/m 26 september een menu met Limburgse wijnen en verschillende producten uit de tuin; 3 gangen, incl. apero, wijnen, waters en koffie à 65,- euro.
 • Wijnrestaurant Mes Amis, Maastricht: “Wijnvriendenarrangement” (5 gangen + 5 bijpassende Limburgse wijnen)
 • Bij diverse restaurants en wijnbars: Limburgse wijn proeven van Thiessen wijnkopers.
 • Dormio Resort Maastricht, Proef Lokaal: Vanaf deze week iedere dag te bestellen, ons Proefplankje met 3 Limburgse Wijnen € 9,50
  Proef Lokaal: Iedere woensdag en zaterdag van 16.30 tot 17.30 uur een Proeverij van Limburgse Wijnen
 • Restaurant Vijlerhof: een Limburgs wijnmenu en een wijnwandeling in Bergdorpje Vijlen
 • Maurice Warnier: fietstocht/proeverij
 • Tekeningen van wijndomeinen van Mathy Engelen
 • Route des Vins: Fietsroute langs wijngaarden

20 september

21 en 22 september, Open wijngaarden

22 september

28 september en 29 september

 • Wahlwiller wijnfeest, Eys-Wahlwiller: o.a. wijngaard bezoek 28/9 en feest op 29 september. Op zondag start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis, die net als vorig jaar op het feestterrein wordt gevierd en die opgeluisterd wordt door harmonie Excelsior uit Nijswiller. Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen.
  Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. De presentatie van de nieuwe wijnkoningin zal rond 14.00 uur plaats vinden. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn.
 • Limburg Wine Trail Tour in Vijlen op 28 september voor de sportieve wijnliefhebber
 • Op 28 september opening van de wijnwandelweg “Route des Vins Wahlwiller-Eys” ; een eerste bewegwijzerde wijnwandelroute voor de Wijnregio Zuid-Limburg.Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!
 • Dit mag je niet missen: kom met de Wijn Expres naar de het Wahlwiller Wijnfeest! Vanuit Simpelveld brengt de Wijn Expres van de Miljoenenlijn je naar het stationnetje in Eys terwijl je onderweg geniet van een heerlijke ‘high wine’. Proef in de stoomtrein de wijnen van Domaine Salamander en de Wittemer Wijngaard en geniet vervolgens van het Wahlwiller Wijnfeest op 29 september en de wandelroute. Ticket vooraf kopen via de VVV.
 • op 28 september in Bemelen is er uitleg over wijnbouw in de wijngaard aan de Stroberg en het mergellandschaap ter gelegenheid van het 40 jarig bestaansfeestje van de vereniging Oos Mergellandsjoap (OMs) met onder meer schapendemonstraties, tuunen, muurtjes bouwen bij de poel, verhalen vertellen en wijngaard bezoeken met uitleg.
 • 29 september: Munster-Geleen, Stoet – Intocht nieuw wijn
  Ter afsluiting van de Munster- Geleen Wijnfeesten, wordt onder de noemer ‘De nieuwe wijn komt in het dorp’ een kleine historische stoet samengesteld. Dit is ook het moment waarop afscheid wordt genomen van Kim Kuppen, de 50e wijnkoningin van Munster-Geleen en het moment waarop zij op vorstelijke wijze de kroon overdraagt aan de nieuwe koningin 2019/2020.

De Limburgse wijnweek is in het leven geroepen door stichting promotie Limburgse wijnen. Hierbij ondersteunt door de Provincie Limburg, Visit Zuid-Limburg, Maastricht marketing, stichting La Saison Culinaire, stichting Wahlwiller wijnfeesten, Limburgse wijnboeren, Gemeente Gulpen-Wittem, Horeca Nederland afd. Zuid Limburg, e.v.a.

Aanmelden als horecadeelnemer? Lees hier hoe