Dit jaar geen Wahlwiller wijnfeest

0
223
voorzitter Erwin

Met pijn in het hart heeft de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten besloten om het geplande wijnfeest voor zondag 26 september alsnog te annuleren. De huidige maatregelen laten het wel toe om via Testen voor Toegang een dergelijk evenement te organiseren, maar mede omdat de regering op 20 september (een week voor het wijnfeest) wederom met nieuwe maatregelen komt, is het voor de organisatie te onzeker en te kort dag welke kant het dan opgaat. Bovendien laat de vergunning door de gemeente ook nog steeds op zich wachten.
“We waren in eerste instantie heel blij dat we via Testen voor Toegang toch een wijnfeest konden organiseren zonder daarbij rekening te hoeven houden met de 1,5 meter-maatregel”, zegt voorzitter Erwin Lennarts. Bezoekers zouden zich dan vooraf moeten melden en bij de ingang een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test tonen.
“Maar nog steeds is niet iedereen gevaccineerd en het is nog maar de vraag hoeveel mensen zich voor ons wijnfeest willen laten gaan testen. Nu is dat nog gratis, maar dat kan ook op korte termijn weer veranderen. De vraag is of mensen ook bereid zijn om daarvoor te betalen. En dat geldt niet alleen voor bezoekers, maar zeker ook voor de vrijwilligers die we hard nodig hebben om dit feest te kunnen organiseren. We kunnen niet verwachten dat zij onkosten maken om bij ons te komen helpen. Tot slot was het door deze maatregel niet mogelijk dat passanten spontaan ons wijnfeest bezoeken, hetgeen in het verleden wel veelvuldig gebeurde. Al met al te veel onzekerheden en risico’s, zowel organisatorisch als financieel. We hadden het idee dat we met de handrem op aan het organiseren waren. En dat was ook te merken aan het enthousiasme onderling, dat steeds minder werd om dit jaar een mooi wijnfeest te organiseren. En we willen zeker niet dat achteraf blijkt dat ons wijnfeest voor nieuwe besmettingen in de regio heeft gezorgd. Want ook als je gevaccineerd bent, kun je positief testen op Covid19 en ook nog anderen besmetten, zo blijkt uit de praktijk”, verklaart de voorzitter het besluit.
Geen traditioneel wijnfeest dus dit jaar. Maar de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten heeft wel (net als vorig jaar) de diverse wijnboeren bereid gevonden om op zaterdagmiddag 25 en zondagmiddag 26 september in hun wijngaard aanwezig te zijn om wandelaars op de Route des Vins (startpunt in het wijndorp) van hun wijnen te laten proeven.