Dit weekend: de Heilbron Limburg Wijnmarathon

0
219
Een koninklijk startschot door Wahlwiller wijnkoningin Francis Nievelstein van de eerste Heilbron Limburg Wijnmarathon. Rechts staat mede organisator Roger van der Linden.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 vindt in Wahlwiller de eerste Limburgse wijnmarathon plaats. Duizend hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een trailrun. Een trailrun waarbij de beleving veel belangrijker is dan de sportieve prestatie en die beleving wordt verder gevoed doordat er ook nog eens geld gegenereerd wordt voor het onderzoek naar kinderkanker!

Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) en Patrick Franken van Valdivini (wijnkenner, hardloper en grondlegger van de Koning van Spanje Trail) werden twee enthousiaste founding partners gevonden.
Eind 2019 werden de plannen concreet gemaakt en de eerste editie stond gepland voor 20 september 2020. Helaas gooide corona roet in het eten en werd de eerste editie een jaar uitgesteld. De Limburg Wijnmarathon laat de deelnemers kennis maken met Zuid-Limburg als wijnregio en hardloopregio.

Het evenement wordt georganiseerd met 3 doelstellingen:

Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg
Promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio
Genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker

Route

De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de tussenstops worden de lopers getrakteerd op een paar slokken Limburgse wijn en proberen we, binnen de geldende coronaregels, ook voor wat sfeermuziek te zorgen! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Organisatie

De organisatie van de loop is in handen van Bearsports, een zeer vertrouwde naam in de wereld van trailrunning. Bearsports organiseerde reeds vele succesvolle lopen zoals de Heuvelland Marathon, St. Pietersbear Trail, Alfa Bear Trail en vele andere.

Bereikbaarheid

Het start- en finishgebied is uitsluitend te voet te bereiken. Vanaf de aangewezen parkeerplaatsen zullen er ook pendelbussen ingezet worden die de lopers zo dicht mogelijk bij de start afzetten.
Wij verzoeken u vriendelijk om uitsluitend de aangewezen parkeerterreinen te gebruiken om de overlast voor de inwoners van Wahlwiller te beperken.

Pendelbussen rijden vanaf 2 parkeerplaatsen richting de start en na de finish weer naar het parkeerterrein.
Gulpen: Het parkeerterrein bij zwembad Mosaqua (Landsraderweg 13-11, 6271 NT Gulpen)
Wittem: Het parkeerterrein tegenover het klooster (Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem)

In de bus is het dragen van een mondkapje verplicht. Heb je geen mondkapje, dan kan je niet meerijden.
Op zaterdag rijden bussen tussen 11:00u en 13:00u. En tussen 14:30u en 16:30u.
Op zondag rijden de bussen tussen 8:00u en 10:30u. En na de finish tussen 12:00u en 16:30u.

Fietsers kunnen hun fiets parkeren aan de Bornbergerweg in het grasveld vlak na het wildrooster.

Organisatie:

Stichting For a Kid‘s Smile
Roger van der Linden
www.forakidssmile.nl

Bearsports
Raymond Beeren
www.bearsports.nl