Limburgs wijnhotel geopend

0
335

In Valkenburg is het oude familiehotel Tummers omgebouwd tot Dormio Wijnhotel Valkenburg. Voor wie van wijn houdt is dit wel een erg leuk hotel. Met een wijnbar, wijnrestaurant, wijnshowroom en een wijnwinkel. Er is keuze uit 170 wijnen, waarvan 15 dagelijks wisselende open wijnen. De keuken biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en avondvullende gastronomische menu’s. Er zullen proeverijen en events worden georganiseerd in de wijnkelder. De kamers zijn verschillend ingericht en kregen ieder een eigen signatuur mee van een lokale wijngaardenier.

Dormio Wijnhotel Valkenburg biedt 44 comfortabele hotelkamers en-appartementen, waarvan een aantal met wellnessfaciliteiten. Twee appartementen zijn ingericht als wijnmuseum respectievelijk wijnbibliotheek. De Museumkamer is een kleine dependance van het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem. De bibliotheek beschikt over meer dan 400 wijnboeken.

Wijnspecialist vinologe en wijnmaker Miranda Wennekes is verantwoordelijk voor het beheer van de wijncollectie, geeft uitleg en advies over wijn en spijs en organiseert wijnevenementen, themawijn-avonden, wijnmakers-avonden, proeverijen en bezoeken aan de Mergellandwijnbedrijven. Samen met chef-kok Mick Bos wordt een gevarieerde, wisselende menukaart samengesteld.

Het wijnhotel is een prima uitvalbasis om de Limburgse wijnroute te verkennen.