Ontkurk het nieuwe jaar..

0
47

Aan het begin van 2022 sta ik graag even stil met wat het komende jaar in het vat zit. En dat is best nog al wat.

Zo is onlangs het bekende hotel Tummers in Valkenburg overgenomen door de Dormio groep. Een ontwikkelaar en beheerder van vakantieparken in meerdere landen. Directeur investor relations, Cees Santifort, vertelt ons dat in samenwerking met de wijnkoper Robbers en van den Hoogen er een wijnhotel komt. Waar je dus een wijn winkel zult aantreffen, een proeflokaal met wijnbar en hotel kamers met het het thema wijn. Sommige van die kamers zijn gedecoreerd in overleg met enkele Limburgse wijnboeren. Het hotel gaat in juni open.

De Limburgse wijnweek in 2022 is vanaf 17 t/m 25 september.

Het Wahlwiller wijnfeest wordt gehouden op 24 en 25 september.

Limburgse wijnmarathon in Wahlwiller 1 en 2 oktober.

Gaat de wijndomein de Fromberg een eigen BOB aanvragen? Wij zullen het zien…

Domein Holset gaat voor het eerst haar wijnen persen en bottelen in de eigen kelder in Lemiers. Het is te verwachten dat bekend wordt wat de nieuwe invulling van in het oude restaurant Leon in Holset gaat worden. Voor het bijhorende hectares land is duidelijk dat dit ingeplant gaat worden met nieuwe wijnstokken.

Voormalig Meerssense huisarts Carla Schuurman is weinakademiker geworden. Daarvoor  deed zij een interessant onderzoek naar de mogelijke signatuurdruif voor Limburg. Binnenkort meer daarover.

Saint Remi in Meerssen laat weten dat zij nieuwe stokken hebben geplant. Dit keer in Kruisdonk te Maastricht en in Albrig Rheinhessen.

In Sibbe is oud Valkenburgse CDA wethouder van Claudia Bisschops heeft al jaren een grote passie voor wijn. Samen met Ger Hendriks zijn zij de Bisschopshoeve aan het verbouwen. Het wordt een conferentiehotel/restaurant. Met ruimte voor wijnproeverijen en wijn maken. Er worden in mei 1500 druivenstokken geplant. Het lijkt ons geweldig om onze gasten te vertellen over de smaken van wijnen en te laten genieten met zicht op de wijngaard.

Komt er in 2022 een wijn coöperatie in Noorbeek of niet.. Als het aan Pierre Gubbels ligt wel. Wij zullen het zien.

La Saison Culinaire heeft besloten om de focus te verleggen en zich ook te richten op de Limburgse wijntoerist.

Dit jaar zal de eerste wijnbouw beurs in de Lage Landen plaats vinden in België. Wij zijn van de partij.

Of het een mooi wijnjaar worden kan ik u niet zeggen, maar er is voldoende te beleven.

Heeft u nog een aanvulling? Laat het even weten.