Wijnliefhebbende runners opgelet!

0
117

Een trailrun waar je kan kiezen tussen de 10, 21 en 42 km. langs diverse (op deels onverharde wegen) Limburgse wijngaarden in Wahlwiller, Ubachsberg en Wijlre. Dat is kort gezegd de eerste editie van de Heilbron Limburg wijnmarathon op 2 en 3 oktober a.s.

De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de tussenstops worden de lopers getrakteerd op typische Limburgse hapjes, sfeervolle muziek en uiteraard een paar slokken Limburgse wijn! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een zogenaamde trailrun.

Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden;
Ruik de natuur van Zuid-Limburg;
Proef de prijswinnende wijnen en typisch Limburgse hapjes, zowel onderweg als bij de finish;
Voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen.

Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten or-ganiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) werd een enthousiaste founding partner gevonden.