Ontdek de Limburgse wijn met de Limburgse wijn en spijs route

0
227
la saison culinaire

Meer dan 96% van de Nederlanders heeft nog nooit een glas Limburgse wijn geproefd … Au! Hoog tijd om daarin verandering te brengen. De kersverse stichting Promotie Limburgse wijnen neemt de uitdaging aan. Onder het motto “Ontdek de Limburgse wijnen” is zij begonnen met haar uitdagende klus.

Limburgse wijnen

In Nederland wordt wijn gemaakt. Een groot deel is afkomstig uit Limburg. Datzelfde is bij onze zuiderburen ook het geval. Het productie areaal groeit gestaag. In de beide Limburgen ca. 150 ha. De klimatologische veranderingen spelen de wijnboeren in de kaart. Inmiddels zijn ruim 70 wijnboeren in Belgische en Nederlands Limburg actief. Een heuse “route des vins”-kaart zet ze op de kaart. Op deze Limburgse wijnroute staan ook de terrassen en restaurants aangegeven die Limburgse wijnen schenken. De stichting gaat zo ver dat zij café-restaurants stickers levert waarmee herkenbaar voor de gasten is dat er Limburgse wijnen worden geschonken.

“Het gaat goed met de toprestaurants die Limburgse wijn op de kaart hebben staan, maar er is nog veel ruimte bij café-restaurants die werken met streekproducten. De kwaliteit van de wijn is steeds beter geworden. De wijnboeren hebben veel meer ervaring met het maken van wijn. Tijd om ontdekt te worden door het grote publiek.

La Saison Culinaire

De komende maanden, “La Saison Culinaire”, staan de culinaire activiteiten in Zuid Limburg extra in de aandacht. Voor de stichting Promotie Limburgse wijnen een reden om een wijn en spijs tour op te zetten. Zo kan je bij een aantal wijngaarden terecht, om de wijnen te proeven. Zoals wijngaard Sint Martinus in Vijlen, Domein Holset, Wijngaard de Fromberg in Ubachsberg en wijnbar Wienkontor in Maastricht.

Ook staan er een aantal leuke café-restaurants en terrassen op die een glas Limburgse wijn schenken met een bijpassende, streekgebonden amuse, zoals Burgemeester Quicx in Houthem Sint Gerlach, De Gerardushoeve in Epen en Bie de Tantes in Eys.

Andere restaurants bieden een speciaal route des vins menu met bijpassende Limburgse wijnen, zoals Juliana in Valkenburg, Bistrot de Liège in Sint Gerlach en Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht.

Kortom, deze eventkaart in combinatie met de route des vins kaart is een leuke manier om de Limburgse wijn te ontdekken. Voor eur 19,50 per persoon kan je driemaal genieten. De kaarten zijn te koop in onze webshop en op verschillende locaties.