Perfecte wijn-spijscombinaties

0
694
tafel
tafel

Diverse smakelijke combinaties van gerechten met bepaalde wijnen.

Voorgerecht/hoofdgerecht

  • Crottin de Cravignol, kan ook perfect als voorgerecht, bijv. een groene salade met warme geitenkaas en walnoten, of geitenkaas met peterselie en met stukjes gerookte zalm erin verwerkt, of als hoofdgerecht, bijv. aardappeltartine met geitenkaas.
  • Coq au Vin in rode wijnsaus, bij voorkeur gecombineerd met rode Bourgogne.
  • Poule de Bresse, scharrelkip met roomsaus en morieljes, gecombineerd met witte Bourgogne, bijv. Meursault uit Beaune (wijnmaker Frederic Drohin).
  • Asperges a la Flamande, gecombineerd met Cuvée XII van de Apostelhoeve, Maastricht.

Maaltijdsoep

  • Bouillabaisse, typische vissoep uit de Provence, oorspronkelijk afkomstig uit Marseille, (zie recept op www.wijnoutlet.nl) plus rosé Aix & Terra, rosé de Provence, of witte wijn Domaine de Guillaman, Colombard Ugni Blanc, uit de Gascogne.

Chocolade en port

  • Vintage Port-wijnen van Verbunt (Tilburg) gecombineerd met chocoladegerechten van Margo Reuten (Da Vinci).

Champagne en visgerechten

  • Dom Ruinart champagne (LVMH), gecombineerd met visgerechten/zeevruchten van Kruisherenhotel Maastricht.

Witte Bourgogne en gerechten van Beluga Loves You

  • De Meursault en Chassagne Montrachet van Pierre Yves Colin (importeur: Goessens Wine Professionals, Tom Schmeitz), gecombineerd met bijzondere gerechten van Hans van Wolde (Beluga loves you).

Desserts

  • Crottin de Cravignol (geitenkaas uit de Loire-streek) gecombineerd met een Sauvignon Blanc, bijv. een Sancerre, ook uit de Loire-streek. Het zuurtje van de Sancerre gaat perfect samen met deze bijzondere geitenkaas, van heel jong tot heel oud.