Verdieping samenwerking met VVV Zuid Limburg

0
304
Babette Vanom, Petra Sieben (VVV Zuid Limburg) en Jules Odekerken (Stichting promotie Limburgse wijn)

Wij zijn lid geworden van VVV Zuid Limburg. Hiermee zetten wij een vervolgstap in de samenwerking met Nederlands eerste bureau voor toerisme. “Het doel is om het wijntoerisme te ontwikkelen. Een speerpunt voor 2019 van VVV Zuid Limburg”, zo vertelde directeur Anya Niewierra tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari.

Zuid-Limburg kent nog niet zo’n grote wijntraditie, maar heeft wel aardig wat gewaardeerde wijnen op de kaart staan. “We willen Zuid-Limburg als wijnregio sterker op de markt zetten. Zo kunnen toeristen binnenkort een wijn-wandelleerpad volgen of de grens over gaan en fietstochten langs wijngaarden. In feite zorgen we er dan voor dat toeristen langer blijven, aan de hand van ons wijngebied.”

“Dat zal ook moeten leiden tot meer wijnen die geschonken worden in de horeca. En tot meer tradities binnen de bevolking: niet alleen de boeren bij de oogst van de wijn betrekken maar ook de bevolking en bijvoorbeeld de benoeming van een wijnkoningin”, aldus Niewierra.

Jules Odekerken voegt daar aan toe: “Wijntoerisme is de beleving van de Bourgondische levensstijl door het bezoeken van wijngaarden in het Limburgse landschap. In contact komen met de wijnproducenten, de regionale cultuur en genieten van streekwijn en spijs.”  Een formulering zoals die ook in de bekende wijnstreken over de hele wereld wordt gehanteerd.

In de afgelopen twee jaar heeft de VVV Zuid Limburg al diverse activiteiten gesteund. Zo ligt op dit moment de gratis informatieve folders waar de Limburgse wijnen verkrijgbaar zijn in de schappen van de VVV-winkels.