Drink bij echte camembert eens appelcider

0
523

De echte camembert uit Normandië smaakt het beste met… appelcider. Althans, dat zeggen de originele Normandische camembert-boeren.

Terwijl er dagelijks zo’n 1 miljoen kaasjes camembert worden gemaakt van gepasteuriseerde melk, heb je in Normandië nog een aantal échte camembert-boeren, die hun kaasjes maken van natuurlijke melk, rechtstreeks van het koeientype La Normande. Deze koeien grazen negen maanden vrij in de wei en geven dagelijks hun biologische melk af voor de echte camembert met keurmerk. Terwijl 95% van de camembert-markt bestaat uit gepasteuriseerde melk, draagt slechts 5% het keurmerk voor echte Normandische camembert. Dat zijn ongeveer 50.000 kaasjes.

Hoewel het bij ons de gewoonte is om bij – al of niet ‘echte’ Normandische – camembert een glaasje rode wijn te schenken, drinken de Normandiërs zelf bij hun echte camembert het liefst een glaasje appelcider. Probeer het ook eens, een echte smaaksensatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in