Home TEMP Pagina 2

TEMP

Met de sloep naar de wijngaard

Met de sloep naar de wijngaard

Wijngaard bezoeken met een sloep? In Maastricht kan het. Onder het genot van een hapje en een drankje vaar je van het Bassin in Maastricht op de Maas naar de wijngaard Slavante.
Wijn proeven

Proefnotities Nederlandse wijnen

Op donderdag 28 april 2016 kwamen 19 leden van Bailliage Maestricht naar het proeflokaal om de wijnen uit de Lage Landen eens nader onder de loep te nemen.
Franse kaas

Welke wijn schenk je bij kaas?

De leden van Bailliage Maestricht van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden beleefden onlangs een wel heel bijzondere proeverij met maar liefst 7 kaas-wijncombinaties.

Wat staat er zoal op een etiket?

Bij Europese wetgeving is geregeld dat het etiket op een wijnfles altijd bepaalde informatie moet vermelden. Daarnaast staat er vaak aanvullende informatie op een wijnflesetiket.

Café Nouveau: eerste Nederlandse kaasbar

De eerste Nederlandse kaasbar staat in Maastricht. Althans dat zegt eigenaar Sjors Weekers, die eerder dit jaar in de Koestraat Café Nouveau opende. Hij richtte café In de Boonte Kooj in als kaasbar.
kaasplankje

Kaasplateau: terug van weggeweest

In de betere restaurants is het kaasplateau als afsluiter van een mooi diner duidelijk aan een opmars bezig. Goed dat deze diepgewortelde Franse culinaire traditie nu ook in Nederland weer terrein begint te winnen.
Limburg

De Limburgen zien toekomst in wijntoerisme

Nederlands en Belgisch Limburg spelen de wijnkaart als toeristische troef. Wijntoerisme. Een mini-Napa Valley in beide Limburgen.

Een regionale wijngaard van 1000 jaar oud

Velen denken dat er na de Franse revolutie het gedaan was met de wijnbouw. Maar dat is niet zo...

Op welke temperatuur drink je de wijn?

Niets is zo vervelend als een te koude of te warme wijn. Dus hierbij nog even de juiste temperatuur op een rijtje gezet.

Drink bij echte camembert eens appelcider

De echte camembert uit Normandië smaakt het beste met... appelcider. Althans, dat zeggen de originele Normandische camembert-boeren. En ze hebben gelijk, het is een echte smaaksensatie!