Volop Limburgse wijn op het Limburgs streekdiner

0
8
tafel

Op 18 november wordt wederom onder auspiciën van La Saison Culinaire de L ‘Euregio het Limburgs Streekdiner georganiseerd. Een diner waarvan de opbrengst bestemd is voor onze Zuid- Limburgse voedselbanken om daarmee lang houdbaar voedsel in te kopen; want lang houdbare voedselproducten krijgen wij via onze reguliere kanalen te weinig aangeboden.

Dit jaar wordt het event voor de derde keer georganiseerd en de equipe van meewerkende Limburgse Top-Chefs staat klaar om een 4-gangen streekdiner te bereiden met gerechten van Limburgse bodem, begeleid door Limburgse wijnen.

De Chefs en de 40 vrijwilligers voor de bediening doen het volledig pro Deo, alle spijs & drank die op tafel komen worden gedoneerd en we zijn weer gratis te gast bij de hotelschool. Iedere euro die de gast inlegt (€ 75/couvert) wordt besteed aan de inkoop van voedsel voor de voedselbank van Zuid-Limburg.

Als ere gast mogen we tijdens het Limburgs Streekdiner de bekende acteur Huub Stapel verwelkomen. Hij is al jaren meer dan actief ambassadeur van de Voedselbaken Limburg Zuid.

‘Armoede beschamend voor ‘welvaartsstaat’ Nederland’ – Acteur Huub Stapel ambassadeur van Voedselbanken Limburg Zuid

Huub legt uit waarom hij ambassadeur is geworden:

“Armoede in Nederland. Onwaarschijnlijk en beschamend voor een zogenaamde welvaartsstaat. Armoede kan niet en mag niet. En als ik er met mijn bekende kop aan kan bijdragen dat die armoede de wereld uit geholpen wordt, dan graag… Omdat ik vind dat ik me om mijn medemensen moet bekommeren. Omdat ik niet wil wegkijken… Daarom wil ik graag ambassadeur zijn van Voedselbank Limburg Zuid”

Limburgs Streekmenu

Amuse – restaurant l’Etoile – Pascal Lahaij

Zure zult – La Saison Culinaire bockbier vinaigrette – koolzaad mayonaise – geroosterde zilveruitjes – krokantjes van desembrood

Bockbier La Saison Culinaire (gebrouwen bij Gulpener)

Voorgerecht Restaurant Beluga – Servais Tielman

Beekforel uit Voeren – geïnfuseerde forel eitjes – quinoa – komkommer – venkel – dragon crème – venkel jalapeno peper sapje

Pinot Gris 2017 – Wijngaard op gen Heugde

Tussengerecht Restaurant Château Neercanne – Gilbert von Berg en Hans Snijders

Gelakte runderrib – gepofte sjalotten – ganzenlever – mosterdzaadjes – gerookte botersaus – grotchampignons uit Kanne

Riesling 2017 – Hoeve Nekum

Hoofdgerecht Restaurant Château St. Gerlach – Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela

Limburgs krull varken – pompoen van eigen landgoed – polenta

Rouge de Planck – Domein de Planck

Nagerecht Restaurant Rantree – Ralph Hermans

Taartje van dulce chocolade, karamel, mini mais, popcorn en Limburgs spek

Moell’O – Landgoed Overst

De Top-chefs die zich inzetten tijdens het Limburgs Streekdiner:

Pascal Lahaij (Restaurant l’Etoile – Theaching Hotel Château Bethlehem)
Ralph Hermans (Restaurant Rantrée)
Servais Tielmans (Restaurant Beluga Loves you)
Guido Le Bron de Vexela (Château St. Gerlach)
Otto Nijenhuis (Château St. Gerlach)
Lex Mantel (Château Neercanne)
Julia Salet (Banqueting Château Neercanne)
Jorik Salet (Banqueting Château Neercanne)
Tim Kouwenberg (Château Neercanne)

Reserveren is mogelijk via deze link: http://bit.ly/LimburgsStreekdiner

Vorig jaar was dit diner een groot succes, met 200 gasten waren we volledig uitverkocht en het diner bracht circa 17.000 voedselproducten op.