Het promotiecentrum

Graag willen wij u kennis laten maken met de verschillende wijnen uit onze streek. Daarvoor hebben wij wijnpromotiecentrum geopend bij de Wienkontor in Maastricht, Bassinkade 8. Aan de binnenhaven “Het Bassin” is een van de werfkelders ingericht als proeflokaal Limburgse wijnen. Hier worden regelmatig informatie-, cursussen gehouden.

Ook bij Domein Holset hebben wij een wijnpromotiepunt. Hier kan je informatie over Limburgse wijnen krijgen en natuurlijk de mousserende wijnen van Holset proeven en kopen.

Nieuw promotiepunt in Cadier en Keer

Het promotiepunt voor Limburgse wijn heeft een nieuw onderkomen bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer. In de mergelhelling werd al vanaf 1892 jaar wijn opgeslagen en gebotteld. (Caves Cadier) Sinds de zomer heeft het bekende wijnhuis Sauter (sinds 1904) zijn intrek genomen in het pand. Het is een geweldige plek, met een verdieping lager een eigen mergelgrot. Grenzend aan de wijngaard Domaine Backersbosch, op een helling met uitzicht op Maastricht.

Jules Odekerken, voorzitter van de Stichting Promotie Limburgse Wijn: “Het is geweldig dat Sauter bereid is om een grote keus aan streekwijnen te bieden. Tot nu toe ontbrak het aan een goed verkooppunt. Voor de vele leden van de wijnclub Vrienden van Limburgse wijn zal een bezoek aan Sauter een prachtige beleving zijn.”

Sauters Wijnen directeuren Guido Quaden en Ralph Habets van het oer-Maastrichtse familiebedrijf zijn blij met de samenwerking met de stichting: “Iedereen is van harte welkom om eens bij ons binnen te lopen. Wij bieden informatie over Limburgse wijn aan, we zullen proeverijen gaan organiseren en wij hebben een aantal Limburgse wijnen opgenomen in ons assortiment.”

Wat te doen?

Wijnproeverij

In het promotiecentrum kunt u een minicursus volgen over de wijnbouw in Limburg. Daarbij laten wij u ook een vijftal wijnen proeven. U leert meer over de historie, over het terroir, de druivenrassen en de wijngaarden.

Sloep

Bij droog weer is het ook leuk om met een sloep een tocht te maken over de Maas. Onderweg laten wij u diverse Limburgse wijnen proeven en brengen wij een bezoek aan een wijngaard.

Route des vins

Wij hebben een Limburgse wijnroutekaart gemaakt. Hierop treft u de belangrijkste wijngaarden aan die u in sommige gevallen ook kunt bezoeken. Deze kaart is te koop in onze webshop. Op de kaart van de Limburgse wijnroute staan wijngaarden die zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg liggen.

Wij  bieden ook de mogelijkheid aan om een wijnroute met een gids te doen. Deze begeleidt u naar de mooiste en meest interessante plekken en geeft daar uitleg over. Natuurlijk kunt u diverse wijnen proeven. Bij uw bezoek aan de wijngaarden kunt u ter plekke ook wijn kopen.

Route des Vins diner

U kunt de wijnroute afsluiten met een Route des Vins diner bij een restaurant dat bijpassende regionale wijnen schenkt bij de gerechten. Wij kunnen die tafel voor u reserveren.

Contact & reserveringen: secretariaat@routedesvins.nl