Meer weten over Limburgse wijn

Graag willen wij u kennis laten maken met de verschillende wijnen uit onze streek.

Daarvoor kunt u o.m. terecht in Valkenburg aan de Geul. Het Dormio Wijnhotel. Met een winkel, proeflokaal en originele suites is een mooie plek om een indruk te krijgen wat Limburg te bieden heeft.

Ook bij Domein Holset kan je informatie over Limburgse wijnen krijgen en natuurlijk de mousserende wijnen van Holset proeven en kopen.

Ook bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer kun je terecht.  In de mergelhelling werd al vanaf 1892 jaar wijn opgeslagen en gebotteld. (Caves Cadier) Wijnhuis Sauter (bestaat sinds 1904) is hier gevestigd. Het is een geweldige plek, met een verdieping lager een eigen mergelgrot. Grenzend aan de wijngaard Domaine Backersbosch, op een helling met uitzicht op Maastricht.

Jules Odekerken, secretaris van de Stichting Promotie Limburgse Wijnen: “Het is geweldig dat Sauter bereid is om streekwijnen te bieden. Voor de vele leden van de wijnclub Vrienden van Limburgse wijn zal een bezoek aan Sauter een prachtige beleving zijn.”

Sauters Wijnen directeuren Guido Quaden en Ralph Habets van het oer-Maastrichtse familiebedrijf zijn blij met de samenwerking met de stichting: “Iedereen is van harte welkom om eens bij ons binnen te lopen. Wij bieden informatie over Limburgse wijn aan, we zullen proeverijen gaan organiseren en wij hebben een aantal Limburgse wijnen opgenomen in ons assortiment.”

Route des vins

Wij hebben een Limburgse wijnroutekaart gemaakt. Hierop treft u de belangrijkste wijngaarden aan die u in sommige gevallen ook kunt bezoeken. Deze kaart is te koop in onze webshop. Op de kaart van de Limburgse wijnroute staan wijngaarden die zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg liggen.

Wij  bieden ook de mogelijkheid aan om een wijnroute met een gids te doen. Deze begeleidt u naar de mooiste en meest interessante plekken en geeft daar uitleg over. Natuurlijk kunt u diverse wijnen proeven. Bij uw bezoek aan de wijngaarden kunt u ter plekke ook wijn kopen.

Route des Vins diner

U kunt de wijnroute afsluiten met een Route des Vins diner bij een restaurant dat bijpassende regionale wijnen schenkt bij de gerechten.