Het promotiecentrum

Graag willen wij u kennis laten maken met de verschillende wijnen uit onze streek. Daarvoor hebben wij wijnpromotiecentrum geopend in Maastricht, Bassinkade 8. Aan de binnenhaven “Het Bassin” is een van de werfkelders ingericht als informatie-, cursus- en vergaderlokaal.

Wat te doen?

Wijnproeverij

In het promotiecentrum kunt u een minicursus volgen over de wijnbouw in Limburg. Daarbij laten wij u ook een vijftal wijnen proeven. U leert meer over de historie, over het terroir, de druivenrassen en de wijngaarden.

Sloep

Bij droog weer is het ook leuk om met een sloep een tocht te maken over de Maas. Onderweg laten wij u diverse Limburgse wijnen proeven en brengen wij een bezoek aan een wijngaard.

Route des vins

Wij hebben een Limburgse wijnroutekaart gemaakt. Hierop treft u de belangrijkste wijngaarden aan die u in sommige gevallen ook kunt bezoeken. Deze kaart is te koop in onze webshop. Op de kaart van de Limburgse wijnroute staan wijngaarden die zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg liggen.

Wij  bieden ook de mogelijkheid aan om een wijnroute met een gids te doen. Deze begeleidt u naar de mooiste en meest interessante plekken en geeft daar uitleg over. Natuurlijk kunt u diverse wijnen proeven. Bij uw bezoek aan de wijngaarden kunt u ter plekke ook wijn kopen.

Route des Vins diner

U kunt de wijnroute afsluiten met een Route des Vins diner bij een restaurant dat bijpassende regionale wijnen schenkt bij de gerechten. Wij kunnen die tafel voor u reserveren.

Contact & reserveringen: secretariaat@routedesvins.nl