Informatie voor de horeca en wijnhandel

De stichting Promotie Limburgse wijnen ondersteunt de horeca die Limburgse wijn wil gaan schenken. Ook de wijnhandelaren die Limburgse wijn willen gaan verkopen kunnen rekenen op de stichting.

Streekproducten en zeker de streekwijn is populair. Enkele Limburgse wijngaarden bieden een heerlijke wijn die zich kan meten met veel buitenlandse wijnen.  En als uw klant het graag kiest, waarom zou u het dan niet aanbieden?

Niet alleen zijn er voldoende  gemakkelijk drinkbare “terraswijnen” beschikbaar. Maar sommige wijnen zijn ook prima in te zetten als begeleider van allerlei gerechten. Wijn-spijs combinaties die uw gast zullen verrassen. Geen wonder dat gerenommeerde sterren restaurants al Limburgse wijn op de kaart hebben staan. Er is voldoende variatie. Ook in prijs.

Hoe kunnen wij u helpen om Limburgse wijn op de kaart te zetten?

1) Kennis maken met Limburgse wijn

In een paar stappen kunt u kennis maken met de Limburgse wijn. Met een ervaren sommelier/ vinoloog proeft u de verschillende wijnen en maakt u uw keus.

2) Kies een wijnleverancier.

Wijn kunt u rechtstreeks bij de wijnboer kopen. Toch kan het om voorraad en prijs technische redenen interessant zijn om bij de wijnhandel of grossier de wijn te kopen. Wij wijzen u graag de weg. Bijvoorbeeld deze groothandelaren:

Hanos Heerlen en Maastricht, Mario Wine, Sauter, Thiessen, Hansen dranken, Limburgse wijnboer.

3) Hoe leid ik mijn personeel op?

Wij brengen u graag in contact met de trainers die in een workshop uw medewerkers de fijne kneepjes bij brengen. Al dan niet gecombineerd met een bezoek aan een wijngaard.

4) Ik wil mijn gasten laten zien dat wij Limburgse wijn schenken.

Dat is gemakkelijk. U krijgt van ons een raamsticker waarop staat “wij schenken Limburgse wijn”  of “wij verkopen Limburgse wijn”

Daarnaast kunnen wij u onder de aandacht brengen bij de wijnclub “Vrienden van de Limburgse wijn” Met een leuke arrangement kunt u ze vast verleiden om een tafel te reserveren.

5) Ik wil mijn gasten meer bieden…

Natuurlijk kunnen wij u in contact brengen met wijngaardeniers en wijngaard gidsen.

6) Kijk wat Visit Zuid Limburg u te bieden heeft. Uitgebreide mogelijkheden om in contact te komen met uw gasten. Kijk hier eens.

Wijnhandel

Wij bieden u de mogelijkheid om extra klanten te werven. Je bedenkt een aanbieding voor de vrienden van de Limburgse wijn (wijnclub) Deze publiciteit is gratis.

Met een raamsticker kun je bekend maken dat je Limburgse wijn verkoopt (“Wij verkopen Limburgse wijn”). De sticker is gratis verkrijgbaar.

Wijnproducent

Wijnproducenten kunnen wij helpen om meer bezoek te krijgen waarmee rechtstreekse verkoop bevorderd wordt. Bijvoorbeeld met een overzichtskaart (routedesvins-kaart).

Wie zijn wij?

De onafhankelijke Stichting promotie Limburgse wijnen stimuleert de ontwikkeling van het wijntoerisme en wordt daarbij ondersteunt door Provincie Limburg, Diverse gemeenten, Visit Zuid Limburg en Maastricht Marketing, Limburgse wijnboeren, Les Saison Culinaire, Wahlwiller wijnfeesten, KHN afdeling Zuid Limburg, Chapeau magazine en Gastvrij Magazine.

Zo hebben wij o.m. bijgedragen in de tot stand brengen van om de Limburgse wijnroute, de route des vins. Wandel- en fietsroutes. De wijnclub Vrienden van Limburgse wijn, de Limburgse wijnweek en de promotie van de Limburgse wijn op allerlei beurzen en wijnfeesten, meerdere publicaties in eigen beheer geproduceerd. Onderzoek gedaan. Voorlichting en ondersteuning aan bedrijven en starters. En een bijdrage geleverd aan de vele p.r. voor de Limburgse wijn. Ontwikkeling van het wijntoerisme is belangrijke bijdrage aan de vergroting van de vraag naar Limburgse wijn.

“Wij ondersteunen elk initiatief dat de bekendheid en de afzet van Limburgse wijn bevordert. Een belangrijke aanjager daartoe is het stimuleren van het wijntourisme.”

Jules Odekerken, voorzitter Stichting Promotie Limburgse Wijnen