Informatie voor de horeca en handel

De stichting Promotie Limburgse wijnen ondersteunt de horeca die Limburgse wijn wil gaan schenken. Ook de wijnhandelaren die Limburgse wijn willen gaan verkopen kunnen rekenen op de stichting.


Masterclass Limburgse wijnen

Wij bieden een Masterclass voor professionals. “Hoe breng je de Limburgse wijn onder de aandacht bij je gasten?” In twee uur tijd proef je verschillende Limburgse wijnen en krijg je informatie hoe deze in te zetten. De informatie- en proefsessie wordt geleid door Maurice Warnier, sommelier en vinoloog.

Tevens wordt er ook meer verteld over de ondersteuning in de promotie. Zo is er set  tafeldisplays, waarmee je gast op de verkrijgbaarheid van Limburgse wijn wordt geattendeerd.

Met een raamsticker maak je bekend dat je Limburgse wijn schenkt (“Wij schenken Limburgse wijn”.) De sticker is gratis verkrijgbaar.

Deelnemers aan de Masterclass krijgen ook nog eens een gratis Route des Vins kaart.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om extra gasten te werven. Je bedenkt zelf een aanbieding voor de Vrienden van de Limburgse wijn (wijnclub). Deze extra publiciteit is gratis.

Wijnhandel

Daarnaast zijn wij voor de wijnhandel bezig om een verpakkingslijn te maken. Op de verpakking staat de verwijzing naar de Limburgse wijn.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om extra klanten te werven. Je bedenkt een aanbieding voor de vrienden van de Limburgse wijn (wijnclub) Deze publiciteit is gratis.

Met een raamsticker kun je bekend maken dat je Limburgse wijn verkoopt (“Wij verkopen Limburgse wijn”). De sticker is gratis verkrijgbaar.

Wijnproducent

Wijnproducenten kunnen wij helpen om meer bezoek te krijgen waarmee rechtstreekse verkoop bevorderd wordt. Bijvoorbeeld met een overzichtskaart (routedesvins-kaart).

“Wij ondersteunen elk initiatief dat de bekendheid en de afzet van Limburgse wijn bevordert. Een belangrijke aanjager daartoe is het stimuleren van het wijntourisme.”

Jules Odekerken, voorzitter Stichting Promotie Limburgse Wijn