Limburgse wijnroute

De Route des Vins vouwkaart biedt een overzicht aan Limburgse wijngaarden, restaurants en speciaalzaken in regionale streekproducten. Om het wijntoerisme in Limburg een extra positieve impuls te geven hebben we een Limburgse Wijnroute ontwikkeld.

Je kunt met deze speciaal ontworpen vouwkaart op zakformaat een tocht maken langs de Limburgse wijngaarden en lokale restaurants. Zowel wijngaarden in Nederlands als Belgisch Limburg zijn opgenomen in de Route des Vins.

Dezelfde overzicht kaart staat ook in het tijdschrift Limburgse Wijn en Gaard. Echter nu met verhalen en interviews met wijngaardeniers. Bovendien is er een lidmaatschap kaart voor de wijnclub Vrienden van Limburgse wijn in begrepen. Je koopt het tijdschrift bij de VVV winkels of boekhandel Dominicanen in Maastricht of wijngaard Martinus in Vijlen. De digitale versie tref je hier aan.

 

Route des Vins wandelroutes:

Noorbeek

Winthagen

Ubachsberg

Wahlwiller

Op Route You:

Fiets, wandel, auto of helikopter…

Misschien ook leuk om deze route met een gids te maken. Er zijn ook fietsroutes gemaakt. Kijk eens op www.route.nl.

Ook de VVV heeft een aardige fietsroute van Voerendaal, via naar Vijlen Valkenburg.

Er is een route van Valkenburg naar Maastricht, langs Hoeve Nekum en Apostelhoeve, Slavante en Mes Amis (routenummer: 1015045) en nog een route van Valkenburg naar Waterval en Raar (routenummer: 1065052). En de derde route gaat naar Voerendaal en Rolduc (routenummer: 1015048). Deze laatste is de wijngaarden- en kastelenroute.

Ilse Swank en Maurice Warnier – beiden vrijwilligers van de Stichting Promotie Limburgse Wijn – hebben deze routes samengesteld.

Lees ook deze blog over de route bij Wahlwiller.