Fietsroute langs de wijngaarden

0
855
Auteur Demy Janssen overhandigt eerste exemplaar aan Petro Kools, ambassadeur van de Limburgse wijn 2021 en sommelier Restaurant Da Vinci(*)

Provincie Limburg was op zoek naar een manier om in Corona tijd het toerisme te stimuleren en Chapeau Magazine bedacht dit:

Wijnfietsroutes

In de fietsgids ‘Wijnfietsroutes Limburg’, – opgezet door Demy Janssen en Maarten van Laarhoven – zijn vijf routes uitgewerkt die elk langs een aantal wijndomeinen in Limburg gaan. De routes lopen zoveel mogelijk via het fietsknooppuntennetwerk. Elk wijndomein – een enkele ligt net over de grens in België – wordt apart beschreven. Je bekijkt de wijnfietsroutes via www.wijnfietsrouteslimburg.nl

De gids wordt ondersteund door aanvullende, informatieve videoreportages, die de bezoeker/wandelaar kan bekijken via de websites van de producten en YouTube. De in de gidsen opgenomen routes zijn ook te volgen via Komoot, een routeplanner annex navigatie-app en tevens een populair sociaal netwerk voor liefhebbers van outdoor-activiteiten. Komoot richt zich speciaal op tour- en racefietsers, mountainbikers en wandelaars. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

De gids is verkrijgbaar via chapeaumagazine.com en via de Nederlandse boekenwinkels en Limburgse VVV’s.

Ook leuk om te bekijken zijn de filmpjes. Op een heel verfrissende wijze presenteert Demi Janssen de nieuwe fiets wijnroutes.

 

(c) foto’s chapeau magazine

Kijk hier voor nog meer info: https://www.chapeaumagazine.com/wijnfietsrouteslimburg/