De stichting

De stichting Promotie Limburgse Wijnen is in april 2017 opgericht met als ideëel doel het bevorderen van de bekendheid van Limburgse wijn en de verkoop ervan. Om dat te realiseren hebben wij ervoor gekozen voor “het ontwikkelen van het gerelateerde wijntoerisme.”

“Kom in Contact met Limburgers, met hun natuur, cultuur en geniet van de streekwijn”

Als zodanig ondersteunt de stichting alle initiatieven die de bekendheid en afzet en de beleving van Limburgse wijn bevorderen. Bij deze ook een oproep om de ideeën te delen die de stichting kan steunen.

De stichting wil haar doelstelling bereiken door vanuit een onafhankelijke positie initiatieven te nemen en te ondersteunen, samen met wijnboeren, regionale bestuurders, wijnhandel en horeca. Daarbij wordt de stichting geholpen door donaties.

Ambassadeurs Limburgse wijn:

Eens per jaar ontvangt een professional die een inspirerende bijdrage heeft geleverd in de bekendheid van de Limburgse wijnen geëerd met een laureaat.

2020 Meester gastheer Petro Kools, restaurant Da Vinci, Maasbracht. 2021 Maitre sommelier Stan Kerckhoffs, Restaurant Latour, Noordwijk. 2022 Camille Oostwegel Sr. Oostwegel Collection. 2023 Annaline Doelen, wijnrestaurant Mes Amis, Maastricht.

 

 

 

Hoe kunt u ons helpen?

  • als vrijwilliger, help mee om promotionele activiteiten uit te voeren;
  • doe een jaarlijkse donatie als belanghebbende (bijv. wijnproducent, wijnhandel, groothandel, horeca, verblijfsaccommodatie, toeristische bedrijven en organisaties, gemeenten);
  • deel onze berichten op social media.

Wat hebben wij gedaan?

Lees onze jaarberichten en zie zelf waar wij een bijdrage in hebben mogen vervullen.

Bestuur

Voormalige bestuursleden waren Erik Leferink (2017 en 2018) en Bert Kannegieter (2018 en 2019) Henk Spit (2020-2023) en Claudia Bisschops (2022 en 2023)  Zij zijn “Vrienden voor het leven”. Huidige bestuursvoorzitter is Jules Odekerken.

De stichting

Stichting Promotie Limburgse Wijnen
p/a Oude Akerstraat 56
6268 NE Bemelen
KvK: 68666713