Privileges voor wijnclubleden

Wij bieden je belevingen die je nog lang bijblijven en de moeite waard zijn om door te vertellen. Op dit moment hebben we onder andere de volgende aanbiedingen:

1. Bezoek aan diverse wijngaarden en wijnmakers langs de Limburgse wijnroute

De duur van het bezoek aan de wijngaarden is afhankelijk van beschikbaarheid van de wijnproducenten, maar reken op ongeveer 3,5 uur. Je kunt kiezen uit vijf regio’s en twee varianten.

Regio’s

  1. Maastricht e.o.: selectie uit Apostelhoeve, Hoeve Nekum, WuM, Genoels Elderen, Hoenshof, Scorpion.
  2. Valkenburg e.o.: selectie uit Raarberg, Wijngaardsberg, Kruisboom, Overst, Salamander, Aldenborgh.
  3. Epen e.o.: Steenberg, Coq Frisé, Holset, Sint Martinus, Cunibert.
  4. Voerstreek: De Planck, Pietershof, Crutzberg, Mergelsberg.
  5. Thorn e.o.: Thorn, Aldeneyck, Deelgaarderberg en Roermonds Schildje.

Varianten

  • A: Bezoek aan diverse wijngaarden en het 
proeven van verschillende wijnen.
    Kosten 
€65,- p.p.
  • B: Hetzelfde als hierboven, aangevuld met een driegangenlunch bij Wijnrestaurant Mes Amis (Tongersestraat 5, Maastricht) met een Prix d’Amis. Kosten €100,- p.p.

Voor groepen van 8 tot 40 personen dien je minimaal 7 dagen van tevoren te reserveren en te betalen.
 Individuele boekingen vanaf 2 personen zijn alleen op zaterdag mogelijk en gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen 24 uur van tevoren. De boeking is pas definitief na volledige betaling. Je kunt je aanmelden per mail via mail@mesamis.nl of mail@vinteur.nl.

2. Totaal arrangement bij Mes Amis

Wijnrestaurant Mes Amis biedt aan de Vrienden van Limburgse wijn het Mes Amis Totaal-arrangement á € 100,- pp.

Begin met een “Vonkeltje vriendschap”, een glas Limburgse mousserende wijn met amuses van Mes Amis. Laat u verrassen door een 5-gangen dagelijks wisselend seizoensmenu.

Begeleid met 5 verschillende Limburgse wijnen, met professionele uitleg door sommeliers. Sluit af met koffie en friandises uit eigen patisserie. Reserveren via www.mesamis.nl

3. Bubbels proeven en rondleiding in wijngaard Holset

Domein Holset bestaat uit twee woningen, een aantal bed en breakfast kamers, een winkel/proeflokaal en drie multifunctionele ruimtes. Plus een buitenruimte met tuin, terrassen, amfitheater en natuurlijk de wijngaarden.

Bij wijngaard Holset kun je proeven van drie mousserende wijnen, voor € 9,50. Voor €15,- krijg je een rondleiding door de gaard plus een proeverij. Je kunt reserveren via de website van Holset.

4. Kunst kopen in het Promotiecentrum Limburgse wijn

In ons Promotiecentrum voor Limburgse wijn in een van de werfkelders aan de Bassinkade in Maastricht kun je kennismaken met de verschillende wijnen uit onze streek.

Ook hebben we geregeld nieuwe kunstenaars die ‘iets hebben’ met Limburg. Uniek is bijvoorbeeld de wijnkoeler gemaakt door Van Melle, geïnspireerd op het ‘Preuvenemint’. Deze wijnkoeler is nu met flinke korting te koop in onze eigen webshop.

5. Biologische Limburgse wijn

Wist je dat er ook biologische wijn in Limburg gemaakt wordt? Kom proeven bij Ruyters en de Koning (Rechtstraat 49, Maastricht) en krijg 10% korting op je aankoop.

Doe mee aan een proeverij voor groepen vanaf zes personen, à € 19,50 p.p.. Je bent welkom op maandag, dinsdag, woensdag en zondag. Wel even vooraf aanmelden graag o.v.v. “Vrienden” via de website www.rudeko.com.

6. Wijn proeven in de grootste Belgische wijngaard

Je kunt genieten van een proeverij in Het Wijnkasteel, de grootste wijngaard van België, vlakbij Maastricht. Ben je lid van ‘Vrienden van Limburgse wijn’ dan heb je recht op een upgrade als je een rondleiding met proeverij boekt.

Voor een geboekte rondleiding met proeverij van één wijn (€10,-) ontvang je de proeverij van drie wijnen t.w.v. €15,-.

Voor een geboekte rondleiding met proeverij van drie wijnen (€15,-) ontvang je de proeverij van zes wijnen, t.w.v. €24,-. Je kunt boeken via de website www.wijnkasteel.com

7. Korting op Limburgse wijn bij Thiessen

In 1717 begon Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig pand in hartje Maastricht. Het bedrijf bleef in familiehanden tot 1905, maar de naam Thiessen is ook daarna gehandhaafd. De huidige eigenaar Marcel Mourmans heeft het monumentale complex flink verbouwd en gemoderniseerd, maar gelukkig met behoud van het historische karakter.

Thiessen is in 2015 uitgeroepen tot Wijnwinkel van het jaar 2015. We zijn verheugd om Vrienden van Limburgse Wijn een mooie korting van 10% te kunnen geven op de Limburgse wijn die ze bij dit prachtige bedrijf aanschaffen.

8. Streekplankje met streekwijn

Het hoog op de Vijlenberg gelegen gemoedelijke hotel-restaurant Vijlerhof (met prachtig uitzicht op het Limburgse heuvelland) heeft een leuk “privilege” voor de wijnclubleden in petto.

Als “Vriend van Limburgse wijn” kun je er voor slechts € 17,50 een glas Limburgse wijn met een streekplankje krijgen. Je hebt daarbij de keuze uit Bergdorpje Wit, Hemels Roze of Cuvee Villare van wijndomein Sint Martinus.

9. Chateau Sint Gerlach

Bij het gezellige Bistrot de Liège en Burgemeester Quicx (onderdeel van Chateau Sint Gerlach) ben je als “Vriend” welkom.

Bij Burgemeester Quicx krijg je 10% korting op alle Limburgse wijnen. In de bistrot krijg je bij een gerecht naar keuze gratis een glas Limburgse wijn van wijngaard St. Martinus (reserveren aangeraden).