Privileges voor wijnclubleden

Wij zoeken naar belevingen die je nog lang bijblijven en de moeite waard zijn om door te vertellen. Op dit moment hebben we onder andere de volgende aanbiedingen:

1. Bezoek aan wijngaarden en wijnmakers langs de Limburgse wijnroute

De duur van het bezoek aan de wijngaarden is afhankelijk van beschikbaarheid van de wijnproducenten, maar reken op ongeveer 3,5 uur. Je kunt kiezen uit vijf regio’s en twee varianten.

Regio’s

 1. Maastricht e.o.: selectie uit Apostelhoeve, Hoeve Nekum, WuM, Genoels Elderen, Hoenshof, Scorpion.
 2. Valkenburg e.o.: selectie uit Raarberg, Wijngaardsberg, Kruisboom, Overst, Salamander, Aldenborgh.
 3. Epen e.o.: Steenberg, Coq Frisé, Holset, Sint Martinus, Cunibert.
 4. Voerstreek: De Planck, Pietershof, Crutzberg, Mergelsberg.
 5. Thorn e.o.: Thorn, Aldeneyck, Deelgaarderberg en Roermonds Schildje.

Varianten

 • A: Bezoek aan diverse wijngaarden en het 
proeven van verschillende wijnen.
  Kosten 
€65,- p.p.
 • B: Hetzelfde als hierboven, aangevuld met een driegangenlunch bij Wijnrestaurant Mes Amis (Tongersestraat 5, Maastricht) met een Prix d’Amis. Kosten €100,- p.p.

Voor groepen van 8 tot 40 personen dien je minimaal 7 dagen van tevoren te reserveren en te betalen.
 Individuele boekingen vanaf 2 personen zijn alleen op zaterdag mogelijk en gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen 24 uur van tevoren. De boeking is pas definitief na volledige betaling. Je kunt je aanmelden per mail via mail@mesamis.nl of mail@vinteur.nl.

2. Verrukkelijke wijn- en spijscombinaties

Wijnrestaurant Mes Amis maakt het waar. Kom binnen als gast en begin met een “Vonkeltje vriendschap”, een glas Limburgse mousserende wijn met amuses. Laat je vervolgens verrassen met een dagelijks wisselend vijfgangen-seizoensmenu, begeleid door vijf verschillende Limburgse wijnen. Uiteraard krijg je daarbij uitleg van professionele sommeliers. Sluit af met koffie en friandises uit eigen patisserie. Vertrek als vriend!

Dit alles voor slechts €99,50. Je kunt reserveren via www.mesamis.nl

3. Bubbels proeven en rondleiding in wijngaard Holset

Bij wijngaard Holset kun je proeven van drie mousserende wijnen, voor € 9,50. Voor €15,- krijg je een rondleiding door de gaard plus een proeverij. Je kunt reserveren via de website van Holset.

4. Kunst kopen in het promotiecentrum voor de Limburgse wijn

Wij hebben geregeld nieuwe kunstenaars die ‘iets hebben’ met Limburg. Uniek is bijvoorbeeld de wijnkoeler gemaakt door Van Melle, geïnspireerd op het ‘Preuvenemint’. Deze wijnkoeler is nu met flinke korting te koop in onze eigen webshop.

5. Biologische Limburgse wijn

Wist je dat er ook biologische wijn in Limburg gemaakt wordt? Kom proeven bij Ruyters en de Koning (Rechtstraat 49, Maastricht) en krijg 10% korting op je aankoop. Doe mee aan een proeverij voor groepen vanaf zes personen, à € 19,50 p.p.. Je bent welkom op maandag, dinsdag, woensdag en zondag. Wel even vooraf aanmelden o.v.v. “Vrienden” via de website www.rudeko.com.

6. Wijn proeven in de grootste Belgische wijngaard

Je kunt genieten van een proeverij in Het Wijnkasteel, de grootste wijngaard van België, vlakbij Maastricht. Ben je lid van ‘Vrienden van Limburgse wijn’ dan heb je recht op een upgrade als je een rondleiding met proeverij boekt.

 • Voor een geboekte rondleiding met proeverij van één wijn (€10,-) ontvang je de proeverij van drie wijnen t.w.v. €15,-.
 • Voor een geboekte rondleiding met proeverij van drie wijnen (€15,-) ontvang je de proeverij van zes wijnen, t.w.v. €24,-.

Je kunt boeken via de website www.wijnkasteel.com