Privileges voor wijnclubleden

Wij bieden je belevingen die je nog lang bijblijven en de moeite waard zijn om door te vertellen. Op dit moment hebben we onder andere de volgende aanbiedingen:

1. Bezoek aan diverse wijngaarden en wijnmakers langs de Limburgse wijnroute

De duur van het bezoek aan de wijngaarden is afhankelijk van beschikbaarheid van de wijnproducenten, maar reken op ongeveer 3,5 uur. Je kunt kiezen uit vijf regio’s en twee varianten.

Regio’s

  1. Maastricht e.o.: selectie uit Apostelhoeve, Hoeve Nekum, WuM, Genoels Elderen, Hoenshof, Scorpion.
  2. Valkenburg e.o.: selectie uit Raarberg, Wijngaardsberg, Kruisboom, Overst, Salamander, Aldenborgh.
  3. Epen e.o.: Steenberg, Coq Frisé, Holset, Sint Martinus, Cunibert.
  4. Voerstreek: De Planck, Pietershof, Crutzberg, Mergelsberg.
  5. Thorn e.o.: Thorn, Aldeneyck, Deelgaarderberg en Roermonds Schildje.

Varianten

Voor groepen van 8 tot 40 personen dien je minimaal 7 dagen van tevoren te reserveren en te betalen. Individuele boekingen vanaf 2 personen zijn alleen op zaterdag mogelijk en gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen 24 uur van tevoren. De boeking is pas definitief na volledige betaling. Je kunt je aanmelden per mail via mail@mesamis.nl of mail@vinteur.nl.

2. Gastronomische Limburgse picknick

Gastheer-gids Maurice Warnier neemt je mee naar een Limburgse wijngaard waar jullie een gastronomische, Limburgse picknick te wachten staat. We beginnen met een mousserende Limburgse wijn en een borrelplankje. Aansluitend proeven we een 1 witte en een 1 rosé of rode wijn uit Limburg en twee gastronomische amuses. We sluiten in stijl af met een regionale grappa. Maurice deelt met jullie ongekende weetjes uit de gaard, wijnkelder en van de wijn zelf. Ideaal voor een Lazy Sunday!

Prijs: € 47,50 p.p. exclusief vervoer. Duur: 2 uur, exclusief reis van en naar de gaard. Aantal gasten: minimaal 6 maximaal 10. Voorwaarden: Droog weer. Van mei tot en met september, donderdag t/m zondag. Op basis van beschikbaarheid, minimaal 1 week vooraf. Aanmelden: mail@vinteur.nl

3. Wijnrestaurant Mes Amis

Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat te Maastricht biedt aan de Vrienden van Limburgse wijn een arrangement á € 100,- pp.

Laat u verrassen door een 5-gangen dagelijks wisselend seizoensmenu. Begeleid met 5 verschillende Limburgse wijnen, met professionele uitleg door sommeliers.  Onder vermelding “Vrienden van Limburgse wijn” reserveren via www.mesamis.nl

4. Bubbels proeven en rondleiding in wijngaard Holset

Domein Holset bestaat uit twee woningen, een aantal bed en breakfast kamers, een winkel/proeflokaal en drie multifunctionele ruimtes. Plus een buitenruimte met tuin, terrassen, amfitheater en natuurlijk de wijngaarden.

Bij wijngaard Holset kun je proeven van drie mousserende wijnen, voor € 9,50. Voor € 15,- krijg je een rondleiding door de gaard plus een proeverij. Je kunt reserveren via de website van Holset.

5. Wijn proeven in de grootste Belgische wijngaard

Je kunt genieten van een proeverij in Het Wijnkasteel, de grootste wijngaard van België, vlakbij Maastricht. Ben je lid van ‘Vrienden van Limburgse wijn’ dan heb je recht op een upgrade als je een rondleiding met proeverij boekt.

Voor een geboekte rondleiding met proeverij van één wijn (€ 10,-) ontvang je de proeverij van drie wijnen t.w.v. € 15,-.

Voor een geboekte rondleiding met proeverij van drie wijnen (€ 15,-) ontvang je de proeverij van zes wijnen, t.w.v. € 24,-. Je kunt boeken via de website www.wijnkasteel.com

6. Limburgse wijn bij Thiessen

In 1717 begon Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig pand in hartje Maastricht. Het bedrijf bleef in familiehanden tot 1905, maar de naam Thiessen is ook daarna gehandhaafd. De eigenaar heeft het monumentale complex flink verbouwd en gemoderniseerd, maar gelukkig met behoud van het historische karakter.

Thiessen is in 2015 uitgeroepen tot Wijnwinkel van het jaar 2015. We zijn verheugd om Vrienden van Limburgse Wijn een mooie korting van 10% te kunnen geven op de Limburgse wijn die ze bij dit prachtige bedrijf aanschaffen.

7. Streekplankje met streekwijn

Het hoog op de Vijlenberg gelegen gemoedelijke hotel-restaurant Vijlerhof (met prachtig uitzicht op het Limburgse heuvelland) heeft een leuk “privilege” voor de wijnclubleden in petto.

Als “Vriend van Limburgse wijn” kun je er voor slechts € 17,50 een glas Limburgse wijn met een streekplankje krijgen. Je hebt daarbij de keuze uit Bergdorpje Wit, Hemels Roze of Cuvee Villare van wijndomein Sint Martinus.

8. Chateau Sint Gerlach

Bij het gezellige Bistrot de Liège en Burgemeester Quicx (onderdeel van Chateau Sint Gerlach) ben je als “Vriend” welkom.

Bij Burgemeester Quicx krijg je 10% korting op alle Limburgse wijnen. In de bistrot krijg je bij een gerecht naar keuze gratis een glas Limburgse wijn van wijngaard St. Martinus (reserveren aangeraden).

9. Sauter Wijnen

Limburgse wijnen zijn ook verkrijgbaar bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer. In een sfeervolle proef- en ontvangstruimte, met daaronder mergelgrotgangen vol wijn. Buiten grenst Sauter aan de oude kloosterwijngaard Backersbosch.

Vrienden van Limburgse wijn kunnen op een korting rekenen van 10% op hun aankopen Limburgse wijn.