Beste wijngaardenier: Stan Beurskens

0
84

De uitslag van de wijnkeuring van de Lage Landen is 10 september, bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking bij Kasteel Amerongen, gevolgd door een proeverij van de bekroonde wijnen. Het aantal gouden medailles in de wijnkeuring van de Lage Landen was nog nooit zo hoog als deze editie. Maar liefst 35 van de 271 ingezonden wijnen zijn door het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse bekroond met goud.

We zijn sprakeloos en trots! schrijft Stan Beurskens (St Martinus) op zijn Facebook pagina.
Vandaag namen we de ereprijzen
“Beste wijngaardeniers 2023” en “Beste wijngaardeniers 2021 t/m 2023″ in ontvangst.
Onze Prestige 2018 en Johannes schitteren met een gouden medaille op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023. Deze wijnen zijn de belichaming van
ons vakmanschap: het maken van stevige kwalitatieve rode wijnen van Nederlandse bodem. Het dubbele goud is een eerbetoon aan onze geschiedenis en de essentie van onze wijngaard. We bedanken ons team en iedereen die heeft bijgedragen aan dit gouden succes!”

Eugene Vaessen (Restaurant Gerardushoeve): Krijg net te horen van Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus dat onze “Gerardus Brut 2016” dit jaar een GOUDEN Medaille gewonnen heeft bij de wijnkeuring der Lage Landen. Super trots op ons team welke afgelopen maart mee hebben geproefd, om deze “Methode Traditionele”; oftewel onze Limburgse Bubbels samen te stellen.
Dit jaar deden ruim 70 wijngaarden (Nederlandse en Belgische)mee aan deze keuring welke wordt uitgevoerd door het Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrasse. pfalz Duitsland.
Ik zeg vaker voor de grap: het enige voordeel van Global Warming dat we hier zo noordelijk nu zulke mooie wijnen mogen en kunnen maken.
Trots op alle wijnboeren welke zo veel hart en ziel in hun wijngaarden steken om zulke mooie kwaliteitswijnen te maken. Bravo. Wij als Hotel Restaurant Gerardushoeve zullen jullie wijnen met liefde en plezier aan onze gasten aanbevelen.

Wijnkeuring was dit jaar in handen van Stichting Wijninstituut Nederland.  Elf wijngaardeniers uit Nederland en België is een ereprijs toegekend. De makers van wijnen met de hoogste score in elke categorie ontvangen deze bijbehorende prijs.

De uitreiking onder leiding van wijnschrijver en gastro-entertainer Janna Rijpma gebeurde na de bekendmaking van alle medaillewinnaars, in de tuin van Kasteel Amerongen.

Beste wijngaardeniers van de Lage Landen 2023

Deze ereprijs gaat naar wijngaardeniers die wijnen hebben gemaakt van witte en blauwe druiven en de hoogste scores voor de drie beste wijnen hebben gekregen (minstens 1 wit en 1 rood of rosé). Dit jaar is er een extra vermelding voor Wijndomein Kitsberg. Het domein produceert enkel witte wijn, maar behaalt daarmee al meerdere jaren uitzonderlijke scores.

•             Betuws Wijndomein – Diederik Beker

•             De Nieuwe Fontein – Sander Kroeze

•             Keulenhof – Arjan Stam

•             Wijndomein St. Martinus – Stan Beurskens

•             Wijngaard De Koen – Pieter de Boer

•             Wijngaard Hesselink – Gerhard Ensing

Beste Wijngaardeniers Wijnkeuring van de Lage Landen 2021, 2022 en 2023

Deze wijngaardeniers leveren steeds weer kwaliteitswijn voor de keuring. De winnaars zijn gebaseerd op het resultaat voor de drie beste wijnen van de wijngaardenier bij de keuringen van 2021, 2022 en 2023. De wijnen moeten gemaakt zijn van witte en rode druiven.

•             Betuws Wijndomein – Diederik Beker

•             Wijndomein St. Martinus – Stan Beurskens

•             Wijngaard Hesselink – Gerhard Ensing

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in