Dorpsproeverij Wahlwiller zondag 30 juni

0
294

Komend najaar organiseert de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten voor het 20e jaar het Wahlwiller Wijnfeest. Dit jubileum geeft aanleiding om een aantal extra activiteiten te organiseren. Een daarvan is de ‘Dorpsproeverij’ op zondag 30 juni aanstaande, waar bijzondere muziekoptredens en proeven & drinken uit eigen streek centraal staan.

Dorpsproeverij in wijndorp Wahlwiller

Op diverse plaatsen in Wahlwiller staan zondag 30 juni tussen 14.00 en 18.00 uur wijnboeren uit de regio met hun producten. Bezoekers kunnen die middag vrij door het wijndorp wandelen en op verschillende plaatsen diverse streekwijnen proeven en drinken. Vertrekpunt voor de ‘wijnwandeling’ is gemeenschapshuis ‘Wilder Tref’ aan de Pres. Kennedystraat. De deelnemende wijngaarden zijn: Wijndomein Stokhem, Wijndomein Holset, Wijngaard Ceulengaard, Wijngoed Annadal, Wittemer Wijngaard, Hubertus Wijngaard, Wijngoed Salamander en de Stokhemmer Wingerd. Voor deze ‘Dorpsproeverij’ stellen diverse oud-wijnkoninginnen hun inrit ter beschikking.

Bijzondere muziekoptredens
Samen met de beheerders van de Wilder Tref is ook gezorgd voor live muziek van sjpasskapel ‘Mit De Moel D’r Aa’ uit Schaesberg en zangduo ‘Limbo Express’. Mede dankzij het laatste duo is er ook contact ontstaan met een ander duo, namelijk ‘Das ist Lustig’ uit Texas (VS). ‘Das ist Lustig’ speelt al vele jaren op alle grote Oktoberfeesten in het zuiden van de VS en heeft ook de ‘Zumba aus Tirol’ (oorspronkelijk uitgebracht door Limbo Express) op het repertoire staan. In de maand juni maakt het Amerikaanse duo een muzikale tournee door Oostenrijk en Zuid-Duitsland en op de terugreis vereren zij hun muzikale vrienden uit het Mergelland met een optreden tijdens dit wijnevenement.

Hapjes uit eigen streek
Naast het aanbod van diverse streekwijnen – en Limburgs bier bij gemeenschapshuis de Wilder Tref – zijn er diverse hapjes verkrijgbaar. De organisatie zelf zorgt voor broodjes hamburger en – in samenwerking met de uitbaters van A gen Kirk – hapjes uit eigen streek, waaronder de unieke wildbitterballen en het wildzwijnham. Ook de ijskraam van Gio Gelato is in het wijndorp present.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Lennarts