Kasteelheer Camille Oostwegel sr. benoemd tot Limburgse wijnambassadeur 2022-2023

1
320
Op de foto van links naar rechts: mevr. Lidy van Kleef (uitgever Wijn en Wijngaard), dhr. Henk Spit (bestuurslid stichting Promotie Limburgse Wijnen) en dhr. Camille Oostwegel sr.

Voorafgaand aan de start van de Limburgse wijnweek (17 tot en met 25 september 2022) is door de Stichting Promotie Limburgse wijnen Camille Oostwegel sr. benoemd tot Limburgse wijnambassadeur 2022 – 2023. Hij ontving het laureaat uit handen van bestuurslid Henk Spit in de wijngaard van Château St. Gerlach.

Als er iemand is die een droomwereld heeft gecreëerd is het hotelier Camille Oostwegel sr. wel. Als grondlegger van de Oostwegel Collection, een reeks chique hotels in Zuid-Nederland, bouwde hij jarenlang aan een prachtige omgeving voor zijn gasten. Natuurlijk speelde wijn daarbij een grote rol. In zijn hotels en restaurants schonk hij aan beroemde binnenlandse en buitenlandse gasten Limburgse wijn. Oostwegel blijft een bron van inspiratie voor de huidige generatie hoteliers en vervult in zijn regio, en ver daarbuiten, een belangrijke functie.

Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg vertelt: “Camille is als mens diep geworteld in Zuid-Limburg. Zo probeert hij al decennia bewustzijn en trots te creëren voor onze unieke historische context. Vanuit dat perspectief stimuleerde hij al vroeg via zijn huizen het gebruik van regionale producten, waaronder wijn van Limburgse druiven, die hij inmiddels ook zelf verbouwt. Hij speelt al jaren een belangrijke rol in de promotie van de Limburgse wijn, zowel zichtbaar via de media, als onzichtbaar binnen talloze netwerken.”

Stan Beurskens van wijndomein St Martinus vindt Camille’s bevlogenheid geweldig: “Al gaat het over een restauratie van een pand of het opzetten van een wijngaard. Hij wil altijd goed doen voor de natuur en de omgeving. Maar vooral de trots die hij heeft op het Limburgs zijn. Die bevlogenheid is aanstekelijk. Het zorgt ervoor dat mensen begrijpen dat er dingen moeten veranderen. Mensen vinden veranderen niet fijn, maar Camille krijgt dat door zijn passie wel voor elkaar. En dat heb ik van hem geleerd, ook in mijn eigen bedrijfsvoering.”

Film:

kijk hier

Wijnlandschap Zuid-Limburg

Voorzitter van de Stichting Promotie Limburgse Wijnen, Jules Odekerken, is verheugd met de nieuwe ambassadeur: “Camille Oostwegel creëert een wijnlandschap waar veel gasten van houden. En zeg nou zelf, waarom zou je stoppen bij je dorp als je heel Zuid-Limburg kan helpen transformeren naar een wijnregio? Zuid-Limburgse wijnen zijn al behoorlijk in bekendheid gestegen. Er is door Visit Zuid-Limburg, veel gemeenten, ondernemers, media en vele vrijwilligers geïnvesteerd. Na vijf jaar staat er een basis structuur voor het wijntoerisme. Events, proeflokalen, fiets- en wandelroutes, verkrijgbare wijnen bij de horeca, overnachtingen, belevingen en toeristische informatie voorziening. Limburg is klaar om de wijntoerist te ontvangen.”

Tijdens de Limburgse wijnweek (van 17 tot en met 25 september) vinden talloze activiteiten plaats in de wijngaarden en bij wijndomeinen. De week gaat van start met de Open Wijngaarddagen op 17 en 18 september met proeverijen en rondleidingen, en sluit af op 25 september met het Wahlwiller wijnfeest. Op 1 en 2 oktober vindt ook nog de Limburgse wijnmarathon plaats, een avontuurlijke trail door de heuvels en wijngaarden van Wahlwiller.

 

1 REACTIE

  1. Beste fam. Oostwegel,
    Voeg svp Keerpunt toe aan uw “juwelen verzameling”.
    Dat uitzicht over de Maasvallei.

    Route des Vins wil mijn bericht best wel doorsturen aan fam. Oostwegel…ik kan geen adres ontwaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in