Limburgse Route des Vins gelanceerd

0
1014
Route des vins
Route des vins

De website www.routedesvins.nl, dé culinaire hotspot van Zuid-Limburg, is zondag 18 september 2016 officieel gelanceerd. Je kunt er alles lezen over de lekkerste gerechten en bijpassende wijnen, maar ook leren van professionele koks en op de hoogte blijven van gastronomische activiteiten in Nederlands en Belgisch Limburg.

De website wil ook een platform zijn voor Limburgse wijngaarden, restaurants en speciaalzaken in regionale streekproducten. Zuid-Limburg als de meest bourgondische regio van Nederland promoten: dat staat Route des Vins voor ogen.

Speciale wijnkoeler

wijnkoelerTijdens een feestelijke bijeenkomst bij Thiessen Wijnkoopers in Maastricht werd een door de Maastrichtse kunstenaar Robert-Jan van Melle speciaal voor Route des Vins ontworpen wijnkoeler gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de wijnkoeler werd aangeboden aan Pim Steerneman, bestuurder van Sevagram en in zijn vrije tijd fervent wijnbouwer.

Hij maakt samen met enkele wijnvrienden in een wijngaard bovenop de St. Pietersberg een speciale Maastrichtse wijn, de WuM (Wijn uit Maastricht). Door de genodigden werd vervolgens een toast uitgebracht op de succesvolle lancering van de website.

Wijntoerisme in Limburg

WijntoerismeHet wijntoerisme in Limburg zal mede door dit nieuwe initiatief ook een positieve impuls krijgen. De initiatiefnemers hebben naast de website Route des Vins namelijk ook een Limburgse Route des Vins ontwikkeld.

Toeristen kunnen met een speciaal ontworpen vouwkaart op zakformaat een tocht maken langs de Limburgse wijngaarden en lokale restaurants. Zowel wijngaarden in Nederlands als Belgisch Limburg zijn opgenomen in de Route des Vins.

Met dit initiatief wordt ingespeeld op het onlangs door Liof en de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM uitgesproken voornemen om het wijntoerisme in beide Limburgen te stimuleren.

Route des Vins webwinkel

De wijnkoeler en de kaart met de Limburgse Route des Vins zijn verkrijgbaar in onze webwinkel, of klik gelijk op deze producten hieronder.