Ontdek de Limburgse wijn

0
484
biologische wijn
biologische wijn

Meer dan 96% van de Nederlanders heeft nog nooit een glas Limburgse wijn geproefd … Au! Hoog tijd om daarin verandering te brengen. De kersverse stichting Promotie Limburgse wijnen neemt de uitdaging aan. Onder het motto “Ontdek de Limburgse wijnen” is zij begonnen met haar uitdagende klus.

Limburgse wijnen

In Nederland wordt wijn gemaakt. Een groot deel is afkomstig uit Limburg. Datzelfde is bij onze zuiderburen ook het geval. Het productie areaal groeit gestaag. In de beide Limburgen ca. 150 ha. De klimatologische veranderingen spelen de wijnboeren in de kaart. Inmiddels zijn ruim 70 wijnboeren in Belgische en Nederlands Limburg actief. Een heuse “route des vins”-kaart zet ze op de kaart. Op deze Limburgse wijnroute staan ook de terrassen en restaurants aangegeven die Limburgse wijnen schenken. De stichting gaat zo ver dat zij café-restaurants stickers levert waarmee herkenbaar voor de gasten is dat er Limburgse wijnen worden geschonken.

“Het gaat goed met de toprestaurants die Limburgse wijn op de kaart hebben staan, maar er is nog veel ruimte bij café-restaurants die werken met streekproducten. De kwaliteit van de wijn is steeds beter geworden. De wijnboeren hebben veel meer ervaring met het maken van wijn. Tijd om ontdekt te worden door het grote publiek.