Wijnrestaurant tussen de wijnranken van hoeve Nekum; van 25 mei-16 juni

0
897

Een uniek culinair event concept, Wijnrestaurant op het land. Een stijlvol pop up restaurant met een unieke culinaire wijnbelevenis te midden van de wijnranken van Hoeve Nekum aan de rand van het Bourgondische Maastricht en vlakbij de grens met België dat van 25 mei tot en met 16 juni 2019 zal plaatsvinden.

Anneline Doelen: “Wij gaan ons wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht verbouwen, en zijn dus enige tijd gesloten. Het is dus geweldig dat wij onze gasten een bijzonder alternatief kunnen voorschotelen.” En wat voor een alternatief een wijn restaurant in de wijngaard. Gasten zijn van harte welkom voor glas Limburgse wijn, eventueel een leuke rondleiding en of proeverij verzorgd door vinoloog Maurice Warnier. Binnen is er een wijnbar, buiten een  terras met een geweldig uitzicht over de wijngaarden. Niet alleen de wijnen van Hoeve Nekum worden geschonken maar een keur wat de Limburgse wijngaarden te bieden hebben.

Over een kleine 3 weken is het zover. Dan staat er in het prachtige Jekerdal een Paviljoen tussen de wijngaarden en is de eerste editie van Wijnrestaurant op het land een feit. De (regionale) wijnen zijn geselecteerd, de gerechten gekozen en deze week wordt er gestart met de bouw van het paviljoen. Inmiddels zijn er al 2500 mensen die hun plekje bij Wijnrestaurant op het land hebben gereserveerd en dat aantal groeit elke dag. Van 25 mei tot en met 16 juni culinair genieten bij Wijnrestaurant op het land. Wat kun je verwachten?

Op de grens van België en Maastricht, verscholen in het groen, zal het glooiende Zuid Limburgse landschap in het voorjaar van 2019 omgetoverd worden tot een unieke gastronomische plek waar regionale wijnen hand in hand gaan met de culinaire verrassingen. Te midden van wijnranken zal een tijdelijk glazen paviljoen verrijzen waar men van 25 mei tot en met 16 juni van de mooiste regionale wijn- spijs creaties kan genieten.

Stel je eens voor, genieten van heerlijke Zuid-Limburgse streekgerechten zoals asperges van de Limburgse löss grond, kalfstartaar van het Blanc Blue Belge rund of de Limburgse caprese, smaakvol begeleid door speciaal geselecteerde wijnen uit de regio die perfect passen bij het witte goud en alle andere gerechten! Niet in een regulier restaurant maar in een uniek pop up restaurant pal naast de wijnranken! Voor Annaline Doelen, eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis èn Ambassadrice van de Limburgse Wijngaardeniers is dit een droom die in vervulling gaat. De druiven glinsteren in de zon en je kunt ze bijna zien groeien…

Het pop up restaurant biedt plaats aan 175 gasten tijdens lunch en diner Daarnaast is er een terras en een lounge bar waar men kan borrelen icm een kleine kaart.