Runners + Wine

0
102

 

Kijk hier voor een filmpje van de Limburg Wine Marathon 2022 op Facebook

Alpina Limburg Wine Marathon

Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) en Patrick Franken van Valdivini (wijnkenner, hardloper en grondlegger van de Koning van Spanje Trail) werden twee enthousiaste founding partners gevonden.
Eind 2019 werden de plannen concreet gemaakt en de eerste editie stond gepland voor 20 september 2020. Helaas gooide corona roet in het eten en werd de eerste editie een jaar uitgesteld. Op 2 en 3 oktober 2021 beleefden we die eerste succesvolle editie en die smaakte naar meer. De Limburg Wijnmarathon laat de deelnemers kennis maken met Zuid-Limburg als wijnregio en hardloopregio.
Het evenement wordt georganiseerd met 3 doelstellingen:

Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg
Promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio
Genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker
De Limburg Wijnmarathon is een trailrun waarbij de beleving veel belangrijker is dan de sportieve prestatie en die beleving wordt verder gevoed doordat er ook nog eens geld gegenereerd wordt voor het onderzoek naar kinderkanker!

Datum
zaterdag 30 september 2023
Start en finish
terrein Wahlwiller Wijnfeesten / Wittemer Wijngaard te Wahlwiller
Bereikbaarheid
parkeerterrein met pendelbus
Deelnemers
maximaal 1.000
Afstanden
marathon (42km), halve marathon (21 km) en 10km
Parcours
grotendeels onverharde paden in het gebied rondom Wahlwiller, Wijlre en Eys

Alpina Limburg Wijnmarathon – zie, ruik, proef en voel de mooiste wijnregio van Nederland!

Op zaterdag 30 september 2023 vindt in Wahlwiller de derde editie van de Limburg Wijnmarathon plaats. Hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een zogenaamde trailrun. Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden
Ruik de natuur van Zuid-Limburg
Proef de prijswinnende Limburgse wijnen zowel onderweg als bij de finish
Voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen

Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat voor deze
wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) werd een enthousiaste founding partner gevonden. In 2021 werd eindelijk de succesvolle eerste editie gehouden.

Route
De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de tussenstops worden de lopers getrakteerd op een paar slokken Limburgse wijn en wat gezellige sfeermuziek! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Organisatie
De organisatie van de loop is in handen van Bearsports, een zeer vertrouwde naam in de wereld van trailrunning. Bearsports organiseerde reeds vele succesvolle lopen zoals de Heuvelland Marathon, St. Pietersbear Trail, Alfa Bear Trail en vele andere.

inschrijven en meer informatie

 

Parcoursverkenning van de Alpina Limburg Wijn Marathon

Op 27 augustus gaan we een speciale Limburg Wine Trail ervaren. Deze staat in het teken van een parcoursverkenning van de Alpina Limburg Wijn Marathon. Het concept blijft hetzelfde. We gaan een mooie ronde lopen in het Heuvelland en passeren meerdere wijngaarden. Tijdens deze ultieme beleving, gaan jullie meer leren over de Limburgse wijnwereld. Dit is geen competitieve trailrun, maar een sociale, dus we blijven als groep bij elkaar.

Het mooie is dat we afsluiten bij Domaine Salamander in Eys, waar wijnmaker John Cox jullie enkele van zijn wijnen zal laten proeven. Speciaal voor alle deelnemers zal er een fles wijn als herinnering worden meegegeven, zodat je zowel kunt nagenieten van deze winetrail, maar je je ook al kunt verheugen op een mooie Wijn Marathon eind september.

Deelname voor deze Limburg Wine Trailrun kost €50 per persoon.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@limburgwine.nl

Het maximum aantal deelnemers is 25, dus ben er snel bij.

Hiervoor krijg je een prachtige verkenning, begeleid door wijngids Patrick Franken van Limburg Wine. Daarnaast de proeverij van 3 wijnen en een fles wijn.

Dit evenement is een samenwerking tussen Alpina Limburg Wijn Marathon en Limburg Wine Trails.

Limburg Wine Trailrun – Meerssen

Op zondag 8 oktober gaan we vanaf de wijngaard van Raar Saint Remi een mooie ronde van 12-13km lopen, waarbij we enkele wijngaarden zullen passeren, maar ook het prachtige kasteel van St-Gerlach. Via de Wijngaardsberg lopen we terug, waar we bij de gastvrije Arno en Josje Claessens een wijnproeverij zullen meemaken van hun wijnen. Mis deze geweldige kans niet en loop mee.

Deelname per persoon kost €45. Hiervoor krijg je een prachtig begeleide route langs wijngaarden en uitleg over de Limburgse wijnbouw. Na de trailrun volgt een mooie proeverij van enkele wijnen van Raar Saint Remi. Het gehele programma zal enkele uren in beslag nemen.

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@limburgwine.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in