Sauter Wijnen opent promotiecentrum Limburgse wijn

0
594
Sauter Wijnen wordt het startpunt voor de Limburgse wijnroute, de Route des Vins en herbergt het Promotiecentrum voor de Limburgse wijn. De ondernemers van Sauter: Ralph Habets (links) en Guido Quaden (rechts).

Het promotiecentrum voor Limburgse wijn krijgt een nieuw onderkomen bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer.

In de mergelhelling werd al vanaf 1892 jaar wijn opgeslagen en gebotteld. (Caves Cadier) Sinds de zomer heeft het bekende wijnhuis Sauter (sinds 1904) zijn intrek genomen in het pand. Het is een geweldige plek, met een verdieping lager een eigen mergelgrot. Grenzend aan de wijngaard Domaine Backersbosch, op een helling met uitzicht op Maastricht.

Jules Odekerken, voorzitter van de Stichting Promotie Limburgse Wijn: “Het is geweldig dat Sauter bereid is om een grote keus aan streekwijnen te bieden. Tot nu toe ontbrak het aan een goed verkooppunt. Voor de vele leden van de wijnclub Vrienden van Limburgse wijn zal een bezoek aan Sauter een prachtige beleving zijn.”

Sauters Wijnen directeuren Guido Quaden en Ralph Habets van het oer-Maastrichtse familiebedrijf zijn blij met de samenwerking met de stichting: “Iedereen is van harte welkom om eens bij ons binnen te lopen. Wij bieden informatie over Limburgse wijn aan, we zullen proeverijen gaan organiseren en wij hebben een aantal Limburgse wijnen opgenomen in ons assortiment.”

Leden van de wijnclub “Vrienden van Limburgse wijn” genieten van privileges die wij regelmatig zullen aanpassen.

Op zondag 25 november 2018 van 11.30 uur tot 17.30 uur houden wij een proeverij. Met meer dan 75 open wijnen. Hier zullen ook een aantal Limburgse wijnen geproefd kunnen worden. Deelname is kosteloos. Wel is een kort mailtje dat u komt gewenst. Het adres is Rijksweg 9, 6267 AC Cadier en Keer. Telefoon: 043-3634748. E-mail: info@sauterwijnen.nl