Toerkoop Reisburo Swillens specialist in wijnreizen

0
797
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Weet je nog dat geweldige menu in dat knusse restaurantje langs de Route Nationale, middenin dat pittoreske Franse dorpje? Of die bijzondere wijnbar vlak bij het strand, waar we zo’n heerlijke glas wijn hebben gedronken, begeleid door exquise kazen en tapas?

Herinneringen aan de beste vakanties gaan vaak over de bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg al dan niet toevallig goed toeven was. Dat weten ze als geen ander bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen. “Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van gastronomische reizen naar bijzondere regio’s in het buitenland”, legt Inge Swillens, eigenaresse van het reisbureau, uit. “Helemaal op maat, afgestemd op de doelgroep. Dat kan bijvoorbeeld voor een echtpaar zijn, maar ook bijvoorbeeld voor een kookclub.”

Inge SwillensDe passie voor het organiseren van bijzondere wijn en spijsreizen naar het buitenland ontstond bij Inge zo’n tien jaar geleden, toen zij met een aantal vriendinnen uit haar kookclubje afreisde naar de Provence. “We kwamen toen terecht bij Bruno, de Franse truffelkoning. Daar hebben we in de keuken van zijn gerenommeerde restaurant Chez Bruno in Lorgues zelf truffels staan snijden. Hoe leuk is dat, dacht ik. Daar is de kiem gelegd voor onze bijzondere gastronomische reizen, waar we nu zoveel succes mee hebben.”

Alentejo

Inge is net terug van een culinaire ontdekkingsreis door de streek Alentejo in Portugal. “Een fantastische, nog nauwelijks ontdekte regio, ten oosten van Lissabon. De wijnbouw is daar enorm in opkomst. Steeds meer mensen ontdekken trouwens de Portugese wijnen. Het deed mij een beetje denken aan Toscane, voordat het zo populair werd. Ze hebben daar een bijzondere streekkeuken. Ik heb daar bijvoorbeeld een gerecht gegeten, gemaakt van de kussentjes tussen de varkenspootjes. Een bijzondere ervaring. Dat wordt onze nieuwste gastronomische bestemming. Daar staan o.a. een wijnproeverij en een kookworkshop op het programma. Ik kan het van harte aanbevelen.”

Kookworkshops, wijnproeverijen, restaurantbezoek, slenteren over marktjes; het is allemaal mogelijk bij boeking via Toerkoop Reisburo Swillens. “Het zijn dan ook absoluut geen standaard-reizen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze klanten. Zij hebben de lead en geven ons aan waar hun voorkeuren op gastronomisch gebied liggen. Daar maken wij dan een passend aanbod bij. Ook qua tijdsduur ligt alles open. Op eigen houtje of een groepsreis; het kan allemaal. Wij kiezen in goed overleg de hotels, restaurants en bezienswaardigheden uit. Met als doel voor onze reizigers een onvergetelijke gastronomische ontdekkingstocht te organiseren.”

Land van de anti-pasti

Uit ervaring weet Inge dat befaamde gastronomische regio’s in Italië, zoals Toscane of Puglia, zeer in trek zijn. “In Puglia staat bijvoorbeeld een bezoekje aan de culinare pleisterplaats Masseria Montenapoleone op het programma, naast een kookcursus en een wijnproeverij. Wist je trouwens dat Puglia het land is van de anti-pasti? Je kunt er voor heel weinig geld heerlijk eten. Echt een aanrader.”

Gastronomische reizen naar Spanje zijn ook sterk in opkomst. “De culinaire rijkdom van een streek als Andalusië bijvoorbeeld is echt een eye-opener. Daar kun je de authentieke Zuid-Spaanse keuken nog proeven. Daar organiseren we bijvoorbeeld een degustatie van bijzondere olijfolie. We bezoeken ook het pittoreske plaatsje Ronda. In de bergen daar in de buurt worden kwaliteitswijnen geproduceerd. Er werd al wijn gemaakt nog voor de Romeinen er waren. In Ronda kun je ook het wijnmuseum bezoeken.”

Wijndomein Rust en Vrede

Inge wordt nog enthousiaster wanneer ze vertelt over haar ervaringen op het gebied van wijn en spijs in Zuid-Afrika. Haar ogen beginnen zelfs een beetje te twinkelen: “Mijn man en ik zijn al vijftien jaar in de ban van Zuid-Afrika. Het is een soort virus, dat je nooit meer kwijtraakt. Ons reisburo is echt een Zuid Afrika-specialist. Een wijnproeverij op wijndomein Rust en Vrede is een absolute must. We kregen er een bijzondere fles wijn voorgezet. Op het etiket stond Maastricht. Toen we vertelden dat we zelf uit de buurt van Maastricht komen, vertelde de eigenaar supertrots dat Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga loves you daar vorige week nog had gekookt. Nou, dan weet je wel dat je goed zit.”

En daar heeft Inge volkomen gelijk in, getuige de volgende info op www.infozuidafrika.be : “Rust en Vrede Wine Estate is één van de oudste wijndomeinen van Zuid-Afrika. Het wijndomein Rust en Vrede werd in 1694 opgericht door Willem Adrian van der Stel, de toenmalige gouverneur van de Kaap. Rust en Vrede is niet alleen één van de oudste Kaapse wijndomeinen, het is ook één van de beste. Zo haalde bijvoorbeeld de Rust en Vrede 1694 van wijnjaar 2006 een dubbel goud bij de Veritas Awards 2008 en kreeg de Rust en Vrede Cabernet Sauvignon 2006 een Gold Medal op de “Concours Mondial de Bruxelles”. Onlangs behaalde Rust en Vrede nog twee gewaardeerde prijzen: één voor het restaurant en één voor het wijndomein.”

Van harte welkom

Kortom, wilt u een onvergetelijke wijn reis beleven, dan is Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen de aangewezen plek om u te oriënteren op de vele mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Inge, tot slot: “U bent van harte welkom voor een informatief gesprek. Maak eens een afspraak of loop eens binnen. Ik inventariseer dan uw wensen en maak aan de hand daarvan een passend aanbod. Ik weet zeker dat u een onvergetelijke reis zult beleven.”

Alentejo
Cafe, Giraldo Square, Evora, Alentejo, Portugal

Vijfdaags culinair arrangement in de Alentejo

Speciaal voor de lezers van wijn en spijs heeft Toerkoop Reisburo Swillens een vijfdaags culinair arrangement in de regio Alentejo (Portugal) samengesteld. In hoofdlijnen ziet het arrangement er als volgt uit:

 • 2 nachten in Evora (Convento do Espinheiro 5*)
 • 2 nachten in Monforte (Torre de Palma Wine Hotel 5*)
 • 4x ontbijtbuffet
 • 1 wijndegustatie op beide locaties
 • 1 halve fles wijn en 1 driegangendiner (exclusief dranken) bij aankomst in Évora
 • 1 driegangendiner (exclusief dranken) en 1 kookworkshop met chef Filipe Ramalho in Monforte
 • 1 huurwagen categorie G voor 5 dagen (Volkswagen Sharan of gelijkwaardig)
Tarieven
Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer, geldig vanaf 6 personen bij reservering vóór 15 januari:

 • 01-05-2017 t/m 30-06-2017: € 565,- *
 • 01-07-2017 t/m 13-07-2017: € 600,-
 • 14-07-2017 t/m 17-08-2017: € 705,-
 • 18-08-2017 t/m 17-09-2017: € 680,-
 • 18-09-2017 t/m 30-09-2017: € 600,-
 • 01-10-2017 t/m 31-10-2017: € 565,- *

* Let op: 09-06-2017 t/m 17-06-2017 en 04-10-2017 t/m 07-10-2017 niet beschikbaar. 

Toeslag designkamer in Évora: € 34,- p.p.
Toeslag superiorkamer in Monforte: € 30,- p.p.

Meer informatie? Boek hier »

Alentejo

Toerkoop Reisburo Swillens
Stationstraat 20
6231 CL Meerssen
T 043-3656784
E i.swillens@toerkoop.nl
I www.toerkoop.nl/swillens