Het ontwerp is klaar!

0
282

Kunstenares Maartje Brandts heeft een kunstwerk gemaakt dat de dragende visual wordt voor de uitingen van de “Vrienden van Limburgse wijn“, de wijnclub voor iedereen die houdt van Limburgse wijn.

Het schilderij/ontwerp is een werk geworden van 60 x 70 cm op 3D-doek. Ondanks de vele frisse kleuren is het toch een mooi samenhangend geheel geworden.

Maartje licht toe

“Ik vind het krachtig, onderscheidend, vernieuwend en kenmerkend; in mijn ogen dé ingrediënten die nodig zijn om als succesvol beeldmerk te dienen en een breed publiek te bereiken. Tijdens het ontwerp ben ik op onderzoek gegaan en kwam ik tot de conclusie dat wijn drinken de laatste jaren weer hot is! Toch wordt in de presentaties, de etiketten en logo’s vaak gekozen voor de bekende druiventrossen, wijnbladeren en mannen met snor & alpino’s. Ik vind dat de ‘Vrienden van Limburgse wijn’ zich moeten onderscheiden. Limburgse wijn is uniek en dit beeldmerk ook!”, aldus Maartje.

Uitleg over het schilderij

Linksboven de rode warme kleur die kenmerkend is voor evenwichtige rode wijn, linksonder de vier kleuren die speels verwijzen naar de Limburgse vlag, rechtsboven het sappige groen, moeder natuur, onlosmakelijk verbonden met de druiven. Het geel, oranje en roze dat verwerkt is in het doek, staat voor de zuivere witte wijn, de rosé en de mousserende wijn.

En de dame met de alpinopet? Dat is een knipoog naar de wijnboer met baret.

Tevreden opdrachtgever

Opdrachtgever Jules Odekerken is in zijn nopjes met het schilderij. “Dit ontwerp is opvallend, herkenbaar en krachtig om een jonge doelgroep aan te spreken. Wij willen onze wijnclubleden kwaliteit bieden en verfrissende belevingen. Maartje is erin geslaagd om dit gevoel te visualiseren”.

Meer weten over de wijnclub? Lees er hier alles over!