Franse wijnboeren organiseren picknick in wijngaarden

0
334

Als je binnenstapt bij een Independent Winegrower Estate, betreed je een aparte wereld: een gepassioneerd beroep, een manier van leven en een filosofie. Een onafhankelijke wijnbouwer cultiveert zijn wijngaard, vinificeert en rijpt zijn wijn, bottelt deze in zijn kelder en verkoopt deze. Samenvattend doet Hij alles van A tot Z.

De onafhankelijke wijnbouwers besteden bijzondere aandacht aan de verwachtingen van hun klanten. Het creëren van gedeelde ervaringen en momenten is het DNA van onafhankelijk wijntoerisme. Het doel is om unieke emoties en momenten tot leven te brengen waarin het publiek echte mensen ontmoet en onuitwisbare herinneringen vasthoudt.

The Independent Winegrowers pleiten voor sterke menselijke waarden. Hun werk houdt een sterk idee in van delen en uitwisselen. De initiatieven zijn rijk en divers. De wijnmakers werken voortdurend aan het verbeteren van nieuwe manieren van entertainen en zoeken voortdurend naar innovatie.

Wijntoerisme is om het publiek bewust te maken van de culturele dimensie van het beroep. Het is dus de ontdekking van een universum, een passie, een levenswijze en een filosofie die de bezoeker wordt aangeboden. Hij bevindt zich daarom in totale onderdompeling als hij de deur van een onafhankelijk wijnbouwersdomein stuwt.

Philippe Blanck, vice-president van de onafhankelijke wijnbouwers van Frankrijk, belast met het wijntoerisme: “We kunnen ons niet voorstellen hoeveel de mensen die naar ons landgoed komen emoties nodig hebben. Ze eisen authenticiteit, uitwisselingen en willen delen. Dat geeft betekenis  aan hun wijnaankoop. Ze vertrekken niet alleen met onze flessen, maar met een deel van ons landgoed.”

Het toerisme bij de Independent Winegrower ontwikkelt zich razendsnel! Op het gebied van wijntoerisme zijn de onafhankelijke wijnbouwers ongetwijfeld belangrijke spelers geworden in de activiteit in Frankrijk. Het publiek verwelkomen op het landgoed – bezoek / accommodatie / catering – is nu een integraal onderdeel van het beroep van onafhankelijke wijnboer.

Tegenwoordig verwelkomt 85,2% van de leden van de Independent Winegrowers-beweging toeristen. De wijntoerisme-activiteit verschijnt daarom niet alleen als diversificatie-activiteit, maar ook als een logische voortzetting van hun kernactiviteit.

Het gevoel van gastvrijheid, delen, uitwisselen, relationeel contact zijn menselijke waarden die deel uitmaken van het DNA van onafhankelijke wijnboeren. Waarden die al aanwezig zijn bij verkoop aan het landgoed en hun deelname aan verschillende beurzen en het grote publiek. In wezen hebben ze een bepaald gemak en willen ze graag een bevoorrechte band met het publiek creëren.

Ze verwelkomen op hun landgoed, in hun kelders, maar ook in hun wijngaarden, de klantenkring die ze aanvankelijk op de shows ontmoetten. Zo delen ze een knowhow en een passie voor beroep zo dicht mogelijk bij de wijnstok.

Het wijntoerisme onder onafhankelijke wijnboeren in Frankrijk bestaat o.m. uit een vlaggenschipevenement: de Picnic at the Independent Vineyard

Jaarlijkse evenementen op regionale schaal: kunst en wijn in de Var, oogstmachine voor een dag in de Elzas, proeverij op donderdag, wijnstokken in hoeden in Saint-Pourçain, Tempo’vignes in het hart van Angers, enzovoort.

Evenementen, concerten, animaties en thematische verblijven geïmplementeerd door onafhankelijke wijnbouwers binnen hun wijndomein. Weet alles en bereid uw bezoek goed voor: www.vigneron-independant.com/oenotourisme

Getallen

  • Meer dan 5000 wijnmakerijen in Frankrijk oefenen wijntoerisme uit;
  • 4,86 miljoen toeristen in 2016, van wie 32% buitenlanders;
  • 294 miljoen euro omzet.