Sterrenchefs koken in popup-restaurant wijndomein Sassenbroek

0
403

Ook in Belgisch Limburg is er een popup-restaurant: Summertime@Sassenbroek.

Wijndomein Sassenbroek, producent van de mousserende wijn Claire Martin, en Wijnbeleving met Anja, wijnadviseur en importeur van kwaliteitswijnen uit Piemonte, slaan voor het eerst de handen in elkaar voor een uniek concept ingebed in het prachtige Haspengouwse landschap.

De wijnen van het domein en de pareltjes uit Piemonte zullen worden begeleid door gerechten die ter plaatse bereid worden door lokale sterrenchefs. Dit alles op het mooiste zomerterras van Limburg.

Prachtige locatie

Het restaurant wordt ondergebracht in een volledig transparante, prachtig gedecoreerde tentconstructie die een onovertroffen zicht biedt op het Haspengouwse landschap en op de wijngaarden.

Je kan enerzijds informeel genieten van een glaasje wijn met culinaire kleine gerechten, bereid door gelegenheidschef Trees Tresinie. Al dan niet voorafgegaan door een begeleide wijnproeverij. En dan zijn er onze Chef’s Tables. Sterrenchefs wisselen elkaar af om de de gasten te verwennen met een 5-gangenmenu, afgestemd op de wijnen van het domein en kunst in de fles uit Piemonte.

Je kan tickets boeken voor een exclusieve avond met Kevin Bonanno (Le 5ième), Giovani Oosters (Vous lé Vous), Guy Weyts (Stoke), Sam Van Houcke (Maste) of Benne (Foodlab).

Dit initiatief wordt mede gedragen door diverse lokale ondernemers. Op deze manier wil de organisatie haar steentje bijdragen om de sectoren die het hardst getroffen werden door de coronacrisis, te ondersteunen. Zo zorgt de Hasseltse ontwerpster Souad Feriani voor de outfits, Choufmoi voor de glazen, Tentenverhuur Joris voor de tent, Ginger & Ginger Bloemen voor de decoratie en Monx voor de koffie.

Tapasmenu

Tijdens deze momenten geniet je op het mooiste terras van Limburg van onze heerlijke wijnen met zalige tapasgerechten:

  • Tapasmenu Carte de Claire: 3 wijnen met 3 kleine gerechten.
  • Tapasmenu Les surprises de Martin: 5 wijnen met 5 kleine gerechten.

Klik hier voor meer informatie!