Ga je morgen ook naar Wahlwiller?

0
135

Op zondag 24 september wordt in wijndorp Wahlwiller voor de 22e keer het traditionele Wahlwiller Wijnfeest gehouden. Ook dit jaar weer kunnen bezoekers genieten van diverse lokale en regionale wijnen. Daarvoor komen de wijnboeren van de Hubertus Wijngaard, Cunibertus Wijngaard, Domaine Salamander, Landgoed Overst, Domaine des Marnières en Wijnmakerij Maastricht naar de feestweide temidden van de wijngaarden.

Voor het muzikale entertainment zorgen dit jaar DJ It’s Jorday en blaaskapel Muzicanka (uit Blerick), terwijl harmonie Excelsior traditioneel de openluchtmis om 11.00 uur opluistert.
Na de mis barst het feest los, waarbij dus volop van een groot aantal Limburgse wijnen geproefd kan worden. Rond de klok van 14.00 uur wordt de nieuwe (22e) wijnkoningin gepresenteerd. Voor de hapjes zorgen dit jaar Gasterij A gen Kirk en de stichting Uganda Kitgum Education Foundation.

Op initiatief van Erwin Lennarts uit Wahlwiller, voorzitter van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten, werd Wahlwiller uitgeroepen tot Wijndorp. Tijdens het 5e Wahlwiller Wijnfeest in september 2004 overhandigde burgemeester Geraedts een bord, waarvan er later meerdere bij de komborden van Wahlwiller zijn geplaatst. Op 24 januari 2005 doopten Burgemeester Geraedts en Wethouder Bormans Wahlwiller tot Wijndorp en brachten in aanwezigheid van de Beschermvrouwe van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten Mw. Schepel.

Er was echter één praktisch probleem, herinnert Lennarts zich. „We hadden dan wel een eigen wijnfeest én zelfs een eigen koningin, maar de wijnbouw zelf stond nog in de kinderschoenen. We hadden zo weinig eigen wijn, dat we onze huiswijn uit de Moezel lieten komen. We plakten er onze eigen etiketten op: ‘Wahlwiller Wijnfeesten’. Niemand die daar destijds een probleem van maakte, maar zo-iets zouden we tegenwoordig natuurlijk niet meer doen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in