Kijk eens over de grens

0
164

Een geweldig overzicht van de actuele stand in België, dat is het boek “Wijn van eigen bodem” geschreven door Peter Doomen geworden. Als je meer wilt weten over Belgische wijn evenals meer dan 200 Belgische wijnbouwers en hun wijndomeinen, dan is dit een aanrader.

Het boek is tegelijkertijd informatief, praktisch en aangenaam om te lezen met foto’s, grafieken en een overzicht van de productiezones, druiven en oogstjaren. Peter Doomen is hoofdredacteur van Ken Wijn, het magazine van de Vlaamse Wijngilde en Ambassadeur du Champagne.

Vlak over de grens, omgeving Luik

Ook in de omgeving van Luik staan veel wijnstokken. Kijk eens hoe het office de tourisme deze onder de aandacht brengt via deze site.

Vlaams wijngilde viert zijn 50-jarig bestaan

In 2019 bestaat het Vlaamse Wijngilde vijftig jaar. Het verenigt heden 43 commanderijen en zowat 2100 leden. Om dit jubileum met alle wijnliefhebbers in stijl te vieren organiseren het Nationaal Comité en zijn erevoorzitter exclusieve events op 2 en 3 februari 2019 in aanwezigheid van en samenwerking met internationale supersterren uit de wijnwereld.

Het Vlaamse Wijngilde is een vereniging van wijnproevers over heel Vlaanderen en Brussel. Ze verenigt heden 43 commanderijen en zowat 2100 leden.

De vereniging heeft drie essentiële doelstellingen:

  • het aanbieden van een wijnpraktijkforum met een educatieve opdracht;
  • het naar buiten brengen van een uniform en wervend imago voor elke wijnliefhebber;
  • het creëren van een ernstig en tegelijk ontspannen kader voor bovenstaande doelstellingen.

De voornaamste activiteit bestaat in het organiseren van proefavonden met als doel het theoretisch en praktisch aanscherpen van de wijnkennis van haar leden. Elke commanderij houdt er minstens vijf per gildejaar.