Nederlands Genootschap van Wijnvrienden

0
647
wijnproeverij
wijnproeverij

In 1971 hebben enkele enthousiaste wijnliefhebbers in Maastricht het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden (NGW) opgericht. Momenteel heeft het NGW circa 225 leden, verspreidt over zeven regionale afdelingen.

Het genootschap staat onder leiding van een hoofdbestuur. Elke regio heeft een voorzitter, de zogenaamde bailli. Deze voorzitter vertegenwoordigt de leden van zijn of haar regio in het hoofdbestuur. Het genootschap heeft als doel de waardering en de kennis van wijn te bevorderen. Deze doelstelling is bij notariële akte vastgelegd in onze statuten.

NGW is volop in beweging: maandelijkse proeverijen, reizen naar wijngebieden en landenpresentaties zijn slechts een kleine greep uit de diverse activiteiten. Om de wijnkennis nog extra te vergroten biedt het genootschap haar leden gratis wijncursussen aan. Deze cursussen worden afgesloten met een examen, bestaande uit een theoretisch gedeelte en een praktische proef door middel van een individuele proeverij.

wijntripjeJaarlijks organiseren wij een wijnreis naar een interessant wijngebied. In samenspraak met onze leden kiezen wij een wijnland of wijnregio als jaarthema. Ons genootschap streeft geen enkel commercieel belang na. Tevens onderhouden wij goede contacten met andere wijnbroederschappen in heel Europa.

In sommige wijngebieden/landen heeft het genootschap een ambassadeur benoemd. Deze ambassadeur behartigt de belangen van het NGW in die regio.

Tevens zijn wij lid van de Fédération Internationale des Confréries Bachiques in Parijs, het overkoepelend orgaan van internationale wijnbroederschappen. Dit lidmaatschap is  een uitstekend middel om onze internationale contacten uit te breiden dan wel te verstevigen.

Als je interesse hebt en meer over ons genootschap zou willen weten, neem dan gerust contact op met Erica Moonen via ermo@xs4all.nl, bailli, Bailliage Maestricht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in