Nederlands wijngilde nu ook in Limburg

0
136
PublicDomainPictures / Pixabay

Wij, Marijke Kop en Ger Dorlo, hebben het vermetele plan opgevat om een Limburgse afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG) op te richten.

Het NWG is een niet-commerciële vereniging waar wijnliefhebbers hun kennis en ervaring delen. Denk daarbij aan mensen met veel of weinig ervaring, waarbij ongedwongenheid en nieuwsgierigheid voorop staat.

Wij zijn, behalve een echtpaar, twee gepassioneerde wijnliefhebbers met een goedgevulde wijnkelder. Geen professionals. In 2019 hebben we met goed gevolg ons examen WSET 3 afgelegd. We reizen veel. Altijd ook ‘wijngerelateerd’.

Waarom een Wijngilde Maastricht? Welnu….bekijk welke afdelingen er nu zijn en ‘plot’ dit op een kaart van Nederland. Dan zie je op dit moment een heel groot ‘niemandsland’ in het zuiden. Een vreemde situatie omdat iedereen (ook wij) in dit toch meest Bourgondische deel van Nederland een eigen afdeling van het Nederlands Wijngilde verwacht. En dus willen we in die veronderstelde behoefte voorzien!

Hoewel de afdeling Wijngilde Maastricht gaat heten, willen wij ons qua leden niet tot Maastricht beperken. Leden uit heel Limburg en uiteraard ook Belgisch-Limburg zijn welkom. Voor het vinden van een proef locatie willen we ons echter concentreren op Maastricht. Om lid te worden mag, maar hoef je geen specifieke kennis van wijn te hebben. Enthousiasme is voldoende.

Onze afdeling komt vanaf september 2021 maandelijks voor een wijnproeverij bijeen in Buitenplaats Vaeshartelt te Maastricht. Hoewel de afdeling Maastricht heet, richten we ons in principe op wijnliefhebbers uit geheel Nederlands en Belgisch Limburg.
Inmiddels hebben we een eigen Facebook- en Instagramaccount alsmede een eigen website.

Het lidmaatschap kost 65 euro per (kalender)jaar. Deelname aan de wijnproeverijen kost maximaal 20 euro p.p. (afhankelijk van selectie en inkoop).

Heb je interesse? Mail naar: wijngildemaastricht@gmail.com