Santé

0
99

Limbourgeois’, de wijnclub die Chapeau in het najaar van 2020 oprichtte, krijgt een nieuwe naam: Santé. De reden daarvoor is de recente terugkeer van het L1-programma Limbourgeois op de televisie. Door de club een nieuwe naam te geven, voorkom je dat zaken door elkaar kunnen worden gehaald, is de gedachte.

Limbourgeois, een van de langst bestaande programma’s van de Limburgse provinciale zender, werd in september 2018 als afzonderlijke rubriek uit de programmering geschrapt. De hoofdredactie van L1 had daartoe besloten omdat ze graag zo actueel mogelijk wilde berichten over zaken die betrekking hadden op het goede leven in Limburg. Onderwerpen werden niet langer opgespaard voor het vaste programma op de zondagavond, maar meteen uitgezonden. In sommige gevallen gebeurde dat zelfs live, vanuit de studio.

Sinds kort is het programma in zijn oude vorm terug. Het enige verschil is dat de onderwerpen die erin aan de orde komen, belicht worden door twee verslaggevers in plaats van één: Jo Cortenraedt en diens zoon Xavier Cortenraedt.

Via Santé kan het publiek zich op alle mogelijke manier laten informeren over wijnen uit Nederlands- en Belgisch Limburg en de ontwikkeling van Limburg als wijnregio van de toekomst. Dat gebeurt deels via print (het reguliere magazine aangevuld met publicaties in opdracht van derden), maar ook via de onlinekanalen, zowel in de vorm van videoproducties als in geschreven reportages. Leden van Santé worden daarnaast, zodra dat weet kan, uitgenodigd voor events waar Limburgse wijn centraal staat.