Recordjaar voor De Apostelhoeve

0
452
Apostelhoeve
Apostelhoeve

Terwijl bij de wijnboeren in de Franse Bourgogne en Champagne alarmfase een geldt in verband met zwaar tegenvallende druivenoogsten door het extreme weer, steek Mathieu Hulst van wijngaard De Apostelhoeve aan de rand van Maastricht de loftrompet over dit oogstjaar. Hij rekent zelfs op een recordjaar.

“Ik heb dit in de 47 jaar dat we dit werk doen nog niet meegemaakt”, zegt Hulst op 1Limburg.nl. “Als het zo doorgaat wordt dit ons beste jaar tot nu toe. Ik denk dat we ongeveer 75.000 flessen gaan halen. Dat zijn er 5000 meer dan ons vorige record meer dan tien jaar geleden.”

Nat voorjaar en mooie zomer zorgen voor goed druivenjaar

Volgens Mathieu Hulst zien de druiven er ontzettend goed uit en staan de druivenstokken er fantastisch bij. Het natte voorjaar en de mooie zomer zijn daar debet aan. Reden voor hem om het komend oogstseizoen vol optimisme tegemoet te zien. Wat nog roet in het eten zou kunnen gooien, is een mindere septembermaand. Hulst hoopt op een zonnige maand september, met temperaturen tussen 20 en 25 graden. Zowel kwantitatief als kwalitatief kan hij dan spreken van een topjaar.

Vinoloog Kirsten Abels uit Gulpen vindt het overigens nog te vroeg om over een topjaar voor de Limburgse wijnboeren in het algemeen te spreken. Maar dat het naar alle waarschijnlijkheid op zijn minst een goed jaar lijkt te worden voor de Limburgse wijnbouw, moet tot tevredenheid stemmen bij het hardwerkende Limburgse wijngilde.

Bron: 1Limburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in