Wijnkoeler voor Maastrichtse wijn

0
495
wijnkoeler
wijnkoeler

In de aanloop naar ‘t Preuvenemint werd op zaterdag 20 augustus een door de Maastrichtse kunstenaar Robert-Jan van Melle ontworpen wijnkoeler gepresenteerd, waarmee de start van de website www.routedesvins.nl werd gemarkeerd.

Het bijzondere kunstproject is een initiatief van deze gloednieuwe website, dé culinaire hotspot van Zuid-Limburg, met een sterke nadruk op de perfecte wijn-spijscombinaties in deze regio. Het eerste exemplaar van de wijnkoeler, die toepasselijk “sjud in” heet, werd door Route des Vins aangeboden aan Pim Steerneman, bestuurder van Sevagram en in zijn vrije tijd fervent wijnbouwer.

R.J. van MelleDe kunstenaar Robert-Jan van Melle ontwierp de omslag van de speciale Maastrichtse wijnkoeler en liet zich daarbij inspireren door het Preuvenemint. Eerder maakte hij het ontwerp voor de opvallende Solar-toeristentrein en de kleurrijke schoenen met Maastrichts motief.

De kunstzinnige wijnkoeler is in een oplage van slechts 18 stuks gemaakt en verkrijgbaar in onze webshop en in de galerie van de kunstenaar Robert-Jan van Melle, Bassinkade 8 Maastricht.