Café Nouveau: eerste Nederlandse kaasbar

0
1229

De eerste Nederlandse kaasbar staat in Maastricht. Althans dat zegt eigenaar Sjors Weekers, die eerder dit jaar in de Koestraat Café Nouveau opende. Hij richtte café In de Boonte Kooj in als kaasbar.

Kaasbar Maastricht wijnenOp de kaart staand dertig verschillende kazen uit binnen- en buitenland. Om zijn gasten de perfecte wijn-spijscombinatie te kunnen aanbieden beschikt Sjors in zijn kaasbar over zo’n 20 rode en witte wijnen, maar op de wijnkaart staan ook port en sherry. Ook kan de kaas er genuttigd worden met een speciaalbier. Tevens staan gegratineerde uiensoep, sandwiches en charcuterie op de menukaart.

Sjors Weekers treedt met zijn kaasbar in de voetsporen van ‘t Knijpke, het helaas ter ziele gegane café aan de Bernardusstraat in Maastricht. Dit roemruchte etablissement serveerde ook allerlei soorten kazen in de sfeervolle gewelvenkelder. En de gegratineerde uiensoep van ‘t Knijpke was legendarisch.

Kaasbar Koestraat MaastrichtSjors Weekers laat de tijden van ‘t Knijpke – maar dan op een eigentijdse manier – herleven in Café Nouveau en daar verdient hij alle lof voor.

Café Nouveau
Koestraat 14-16
6211 HR Maastricht
043-8514447
info@cafenouveau.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in