Home TEMP

TEMP

Wijnspreuken

De volgende spreuken komen van de website van restaurant Le Courage in Wyck, Maastricht. Een restaurant dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.
Franse kaas

Wijn smaakt beter met kaas erbij

Dat consumptie van wijn en kaas tot tongstrelende smaaksensaties leidt, was natuurlijk al langer bekend. Uit onderzoek van het Centrum voor Smaak en Voeding in Dijon blijkt nu ook dat wijn beter smaakt na het eten van kaas.
landgoed overst

Topjaar voor Limburgse wijnboeren

Voor de Limburgse wijnboeren belooft 2016 een absoluut topjaar te worden. Dat hebben ze vooral te danken aan de gunstige weersomstandigheden. We interviewen drie wijnboeren.
Wijn uit Maastricht

Poefnotitie Domaine des Chauves Souris, WUM 2015

Register-vinoloog Han van der Zee bespreekt hier regelmatig bijzondere wijnen. De aftrap doet hij met een speciale wijn uit Maastricht, de Domaine des Chauves Souris (WuM 2015).
Route des Vins in de media

Wijn en Spijs in de media

In een aantal media is aandacht gegeven aan de introductie van Wijn en Spijs en in het bijzonder de Limburgse wijnroute. Bijvoorbeeld in Dichtbij en de zender L1.

Quote van de maand

Na 2 flessen wijn eindelijk mijn belastingpapieren ingevuld... krijg 24 miljoen terug!
Met de sloep naar de wijngaard

Met de sloep naar de wijngaard

Wijngaard bezoeken met een sloep? In Maastricht kan het. Onder het genot van een hapje en een drankje vaar je van het Bassin in Maastricht op de Maas naar de wijngaard Slavante.
Wijn proeven

Proefnotities Nederlandse wijnen

Op donderdag 28 april 2016 kwamen 19 leden van Bailliage Maestricht naar het proeflokaal om de wijnen uit de Lage Landen eens nader onder de loep te nemen.
Franse kaas

Welke wijn schenk je bij kaas?

De leden van Bailliage Maestricht van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden beleefden onlangs een wel heel bijzondere proeverij met maar liefst 7 kaas-wijncombinaties.

Wat staat er zoal op een etiket?

Bij Europese wetgeving is geregeld dat het etiket op een wijnfles altijd bepaalde informatie moet vermelden. Daarnaast staat er vaak aanvullende informatie op een wijnflesetiket.