Wat drinken wij bij omasoep?
Het is dat ik wijn toch iets interessanter vind dan soep, maar ik had ook soepspecialiste kunnen worden. Ik ben gek op soep. Het is verwarmend, gezond en nostalgisch. Mijn moeder, alias ‘oma Soep’...
Hoe jonger hoe beter?
Hoe jonger hoe beter? Dat hangt er nogal vanaf… voor sommige wijnen geldt dat in elk geval wel. Voor eenvoudige wijnen geldt meestal: drink ze zo jong mogelijk,
Restaurant-special: restaurant Laus
La Cucina Italiana, de Italiaanse keuken, maar dan met een eigentijdse twist staat centraal bij restaurant Laus in Maastricht. Het voormalige koetshuis is nu helemaal ingericht in Italiaanse sferen.
Kunst in de keuken
Vanaf zondag 20 november 2016 is Museum Land van Valkenburg al ondergedompeld in kerstsfeer, en dit blijft zo tot 22 januari 2017. Het thema is dit jaar ‘Kerst met kunst in de keuken’.
Wijnspreuken
De volgende spreuken komen van de website van restaurant Le Courage in Wyck, Maastricht. Een restaurant dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.
Wijn smaakt beter met kaas erbij
Dat consumptie van wijn en kaas tot tongstrelende smaaksensaties leidt, was natuurlijk al langer bekend. Uit onderzoek van het Centrum voor Smaak en Voeding in Dijon blijkt nu ook dat wijn beter smaakt na het eten van kaas.
Topjaar voor Limburgse wijnboeren
Voor de Limburgse wijnboeren belooft 2016 een absoluut topjaar te worden. Dat hebben ze vooral te danken aan de gunstige weersomstandigheden. We interviewen drie wijnboeren.
Poefnotitie Domaine des Chauves Souris, WUM 2015
Register-vinoloog Han van der Zee bespreekt hier regelmatig bijzondere wijnen. De aftrap doet hij met een speciale wijn uit Maastricht, de Domaine des Chauves Souris (WuM 2015).
Wijn en Spijs in de media
In een aantal media is aandacht gegeven aan de introductie van Wijn en Spijs en in het bijzonder de Limburgse wijnroute. Bijvoorbeeld in Dichtbij en de zender L1.
Quote van de maand
Na 2 flessen wijn eindelijk mijn belastingpapieren ingevuld... krijg 24 miljoen terug!