Geef je op voor de druivenpluk in september en oktober

0
3676

Wat is nu leuker dan een heuse druivenpluk mee te maken. Nou, daarvoor hoef je niet naar Frankrijk af te reizen maar kan je gewoon in Limburg aan de slag. Als je echt van dichtbij dit wilt beleven schrijf je dan in. Er zijn diverse wijngaarden die tegen de pluktijd nieuwe plukkers zoeken. Meer weten?

22, 23 en 29 oktober gaan we plukken met vrijwilligers. We maken er zoals gewoonlijk weer een gezellige dag van. We beginnen met koffie en vlaai waarna een plukkers uitleg volgt door een oenoloog. We lunchen in de wijngaard met eigen gemaakte soep en lekkere broodjes met uiteraard een heerlijk glas St. Martinus wijn  Als we klaar zijn met plukken is er een korte rondleiding door de kelders voor de geïnteresseerden en heffen we nogmaals het glas…. lijkt het je wat? Geef je dan nu op voor 1 of meerdere dagen via info@wijngaardmartinus.nl

Kijk ook eens naar wijndomein de Planck.

Wijndomein De Planck maakt kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnen. Dat doen ze met liefde, toewijding en vakmanschap: ze zijn een professioneel wijnbouwbedrijf en maken gebruik van de nieuwste inzichten en technologieën.

“We zijn ervan overtuigd dat Nederland heel goede wijn kan leveren, en dat Zuid-Limburg daarvoor de beste streek is. Wij willen de groeiende reputatie van de Limburgse wijn een verdere stimulans geven!” aldus Bernadette Crijns.

Het wijndomein is gelegen op een prachtige locatie in het plaatsje Slenaken in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg. De wijngaard van Wijndomein De Planck met uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek.

Perfect gelegen in het Zuiden van Limburg

Wijndomein De Planck ligt in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg in het dorp Slenaken – ook wel klein Zwitserland genoemd – op een hoogte van 230 meter. De kalkrijke mergelgrond met löss en vuursteen en de zuidoostelijke hellingen is de ideale voedingsbodem voor heerlijke wijnen. De Planck is de meest zuidelijke én de hoogst gelegen wijngaard in Nederland.

Het wijndomein zelf is 11 hectare groot en heeft drie hectare wijngaarden. De moderne boerderij is speciaal ontworpen om optimale wijnbouw mogelijk te maken. In de grote kelders onder de boerderij maken en bottelen we de wijn en slaan we hem op; de terrassen bieden een fantastisch uitzicht over de Voerstreek en het Gulpdal.

La Planck

De naam van het wijndomein is gekozen vanwege zijn ligging op het kruispunt van de Planckerweg en De Planckweg. De boerderij grenst aan het (Belgische) dorpje De Plank (La Planck in het Frans).