Limburgse wijnweek 2023

0
1766

Van 15 t/m 24 september 2023 is er weer de Limburgse wijnweek. Een week waarin de Limburgse wijn volop in het middelpunt staat. Zo zullen verschillende wijngaarden te bezoeken zijn, wijnproeverijen worden georganiseerd. En restaurants bieden Limburgse wijn-spijs combinaties aan. Traditiegetrouw wordt de wijnweek afgesloten met het Wahlwiller wijnfeest. En een week later de Limburgse wijnmarathon.

Zuid-Limburgse horeca en wijnboeren nodigen u van harte uit. Een greep uit de mogelijkheden:

Bezoek de wijngaard van Domein Holset
Holset
16 september van 11.00 tot 17.00 uur
17 september van 11.00 tot 17.00 uur
Gedurende het gehele weekend kun je kennis maken met het verhaal achter onze wijnen. Geniet van een glas mousserende wijn en bijpassende bites op het terras, koop jouw favoriete wijn in de winkel of neem deel aan onze Open Dag Wijngaard Tour. Reserveren voor de Open Dag Wijngaard Tour is mogelijk via onze website.

Wijndomein Stokhem
Stokhem (Wijlre)
16 september van 11:00 tot 17:00 uur
17 september van 11:00 tot 17:00 uur
De wijngaard, met een geweldig uitzicht over het Geuldal, is slechts 2 dagen per jaar geopend voor publiek!
Bezoek de wijngaard en maak kennis met de bijzondere wijnen van Wijndomein Stokhem

Wijngaard Kruisboom Klimmen
Klimmen
16 september van 12.00 tot 16.00 uur
17 september van 12.00 tot 16.00 uur
Kom naar Wijngaard Kruisboom in Klimmen en bezoek onze gezellige familie wijngaard. Loop tussen de wijnranken en proef een glaasje van onze heerlijke Chardonnay.
Parkeren (auto / fiets)kan bovenin de wijngaard.
Aanmelden is niet nodig.

St Martinus
Vijlen
17 september van 12:00 tot 17:00 uur
Kom genieten, proeven of neem deel aan een rondleiding in onze wijnkelders. Op het terras of in het proeflokaal kun je genieten van een van onze wijnen met lokale streekproducten.

Proeven?

Landgoed Heerdeberg.

Wijnrestaurant Mes Amis.

 

Wandelen?

Vijlerhof, Vijlen. Maak een schitterende wijnwandeling in het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland, Vijlen, en geniet van Limburgse wijnen en streek-lekkernijen.
Wandelroute van +- 6,5 km door Vijlen en langs de wijngaarden van Wijndomein Sint Martinus. Incl. Twee proefglazen Limburgse wijn van Wijndomein Sint Martinus en
Borrelplank met Limburgse streekproducten. Tickets koop je hier.

Wandelen of fietsen langs de wijngaarden? Er zijn meerdere routes in verschillende dorpen.

Wahlwiller wijnfeest

Op zondag 24 september wordt in wijndorp Wahlwiller voor de 22e keer het traditionele Wahlwiller Wijnfeest gehouden. Ook dit jaar weer kunnen bezoekers genieten van diverse lokale en regionale wijnen. Daarvoor komen de wijnboeren van de Hubertus Wijngaard, Cunibertus Wijngaard, Domaine Salamander, Landgoed Overst, Domaine des Marnières en Wijnmakerij Maastricht naar de feestweide temidden van de wijngaarden.

Voor het muzikale entertainment zorgen dit jaar DJ It’s Jorday en blaaskapel Muzicanka (uit Blerick), terwijl harmonie Excelsior traditioneel de openluchtmis om 11.00 uur opluistert.
Na de mis barst het feest los, waarbij dus volop van een groot aantal Limburgse wijnen geproefd kan worden. Rond de klok van 14.00 uur wordt de nieuwe (22e) wijnkoningin gepresenteerd. Voor de hapjes zorgen dit jaar Gasterij A gen Kirk en de stichting Uganda Kitgum Education Foundation.

Overnachten?

Dormio Wijnhotel

Niet in Limburg? Toch proeven of kopen?

Als we uit eten gaan staat vaak het eten centraal, logisch eigenlijk. Maar wat nou als we de rollen omdraaien en de wijn centraal laten staan. Uiteraard wel vergezeld door heerlijk eten. Maar de wijn daar draait het om. Of je nou zomaar aan komt waaien voor een lekker glas, een klein hapje of juist die ene exclusieve fles wil bestellen het kan allemaal. Probeer de Limburgse wijnen eens bij Vindict in Amsterdam of bestel ze bij BOBwijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in