Wijn van de maand oktober

0
701

Dit is de eerste keer dat wij een bepaalde wijn extra onder de aandacht gaan brengen. Dit zullen wij de komende tijd regelmatig herhalen.

Wij kozen dit keer voor een tweetal wijnen van Domaine Salamander. Het domein is gelegen in Eyserheide, een klein dorp, dat deel uitmaakt van Eys, gemeente Gulpen-Wittem. Het domein ligt in het Heuvelland van Zuid Limburg, op een plateau, 190 meter boven nap. Zuid Limburg is één van de mooiste gebieden van Nederland. Het is een glooiend gebied met toerisme en heeft een internationale uitstraling, met Hasselt, Luik en Aken op korte afstand.

Cuvee Eyserheide 2010

60% pinot noir en 40% chardonnay. Ronde wijn, boterachtig met wit fruit, geurend. Past goed bij vis, asperges en kalfsvlees.

Cuvee Premiere 2010

70% pinot noir en 30% chardonnay. Geuren van steenvruchten en wit fruit. Begeleider van kaas, asperges en kalfsvlees.

Beide wijnen gaan wij onder de aandacht brengen bij de horeca. Volgens ons een wijn die goed past bij veel gerechten tegen een aantrekkelijke prijs. De wijn is ook voor particulieren te koop bij de wijnboer zelf.

Daarnaast maakt Domaine Salamander ook een heerlijke cremant van Riesling-druiven, een rose, chardonnay, pinot gris, pinot noir en een auxerrois.

Domaine Salamander
Eyserheide 2
6287 NC Eys
Tel. 06-12628952 (refereer svp aan deze site bij het bellen)
www.domaine-salamander.nl