Wordt de Pinot Gris de Limburgse signatuur druif?

0
17
Cover van de thesis Weinakademiker Carla Stuurman

Carla Stuurman deed een interessant onderzoek in het kader van de afronding van haar opleiding Weinakademiker. In vele ogen de hoogste internationale wijnopleiding. De Thesis onder begeleiding van Cees van Casteren ging over de vraag “Kan een signatuurdruif bijdragen aan het succes van de wijnregio Limburg?”

Limburgse wijn wordt steeds beter. Kwaliteit bouwt de reputatie. Pioniers in Limburgse wijnbouw zoeken naar het beste en daar willen de wijnboeren alle vrijheid in houden. Men twijfelt of een beperking in rassen helpt bij de verkoop. De aanbeveling van Stuurman is juist die beperking op te zoeken. Beperking aantal druivenrassen leidt tot herkenbare wijn. Kies voor een signatuur blend van een beperkt aantal rassen. De horeca en wijnhandel geloven wel aan het nut van een signatuurdruif. De meest genoemde druivenrassen zijn pinot noir, pinot gris en auxerrois. Daarbij zou de pinot gris de meest geschikte druif zijn.