Saint Remi

0
734

In Meerssen ligt het nog onbekende Saint Remi. Een wijngaard

“In 2013 hebben wij, Josje en Arno Claessens, boven op de Raarberg in het gehucht Raar, een grondstuk door Ralf Baumann en zijn vrouw Eva Witoski laten toetsen voor wijnbouw. Ralf Baumann is een wijnboer uit Albig in Rheinhessen. Samen met zijn vrouw Eva Witowski runt hij in Alzey Rheinhessen een wijnlaboratorium.”

Elk jaar medio april/mei worden de witte wijnen van de oogst uit het jaar ervoor, gebotteld en in juli onze rode wijnen. Ze hebben uit de oogst 2017 ongeveer 2800 flessen wit en 1800 flessen rood.
 In de komende jaren wordt de productie vergroot naar ca 10.000 flessen, 5.000 wit en 5.000 rood.
 Daarvoor is er in april 2018 al nieuw aangeplant; 2500 nieuwe wijnstokken rood en 600 nieuwe wijnstokken wit. Raar Saint Remi wijnen produceert op een duurzame- en milieuvriendelijke manier.
 De wijn bevat alleen haar natuurlijke sulfiet. Er wordt geen sulfiet toegevoegd.
 “Wij spuiten niet tegen onkruid, maar doen uitsluitend maaien. Het snoeien en plukken gebeurt allemaal handmatig. De energie die we nodig hebben voor ons fabricageproces wekken we zelf op met 72 zonnepanelen en een warmtepomp. Zo krijgt u op elk gebied een natuurvriendelijk en eerlijk product.”

Rondleidingen

Onder het genot van een Raar Saint Remi start je in de gewelfde wijnkelder met een korte presentatie over het ontstaan van wijngoed Raar Saint Remi.
Vervolgens bezoek je de wijngaard en de wijnschuur met daaronder de vinificatiekelder en haar RVS vaten en barriques. Daarna is het tijd voor de wijnproef waar de diverse Raar Saint Remi wijnen onder het genot van een hapje geproefd kunnen worden. Proeverijen worden op afspraak georganiseerd geheel naar uw wens.

Meer in Meerssen

In Meerssen liggen nog een aantal wijngaarden. Stichting Promotie Limburgse wijnen werkt samen met Visit Zuid Limburg en de gemeenten om de wijnroute vorm te geven.