2e Limburgse wijnweek
12-20 september 2020

0
172

Nadat vorig jaar de eerste Limburgse wijnweek werd gelanceerd is nu de datum geprikt voor de tweede editie. Vanaf 12 september tot en met 20  september. In deze week zullen wijnbars, restaurants en wijnhandelaren in het teken staan van de Zuid-Limburgse wijn. Bij een aantal wijngaarden is het mogelijk om die te bezoeken en de wijnen te proeven. Dus hou de data alvast vrij in je agenda.

Wat gaat er gebeuren?

Vorig jaar al haakten veel ondernemers in met leuke activiteiten. (Kijk hier voor het programma van vorig jaar.)

Maar voor dit jaar zijn door de Corona maatregelen al een aantal evenementen gecanceld, zoals het altijd druk bezochte Wahlwiller wijnfeest. Dus roepen wij ook de ondernemers op om creatief te zijn en hun “inhakers” aan ons door te geven. (secretariaat@routedesvins.nl)

Tot nu bekend

Gedurende de wijnweek kunt u bijvoorbeeld het wijnrestaurant in de wijngaard genieten. Rondleidingen in wijngaarden doen met gids.

Een vrijdagmiddagborrel bij de Wienkontor in Maastricht.

Ook zal in de wijnweek extra aandacht zijn voor de nieuwe wijngaardwandeling (route des vins) in Noorbeek en Voerendaal.

Open wijngaarden bij o.m. St. Martinus in Vijlen, Domein Holset en anderen. (Landelijk zijn er de “open wijngaard dagen’ op 19 en 20 september.)

Op de VVV-site en de site www.routedesvins.nl zal een overzicht komen te staan van de activiteiten die er worden georganiseerd.

Horeca

De professionals kunnen bij de horecagroothandel Hanos en Mario Wine de Limburgse wijnen inkopen. Ook zijn er promotieposters en leaflets beschikbaar bij de stichting Promotie Limburgse wijn.(secretariaat@routedesvins.nl)

Pers

Ook zal er een persbijeenkomst worden georganiseerd. Zodat zoveel mogelijk mensen nieuwsgierig zullen worden naar onze streekwijnen.