Zet met Kerst een Limburger op tafel.

0
115

Het was een jaar bizar jaar. Veel kon niet meer of mocht niet meer. Nederlanders brachten noodgedwongen vakantie door in eigen land. En herontdekte de regio. Massaal zochten zij de open lucht op en gingen wandelen. In Zuid Limburg werden nieuwe wijngaarden wandel routes geopend. Onderdeel van wat een heuse “route des vins” moet gaan worden. De wijngaard wandelingen werden snel populair.  Wandelaren werden verrast door de mooie natuur, wijngaarden en spontane ontmoetingen met wijnboeren. Velen genoten voor het eerst van de Limburgse wijn.

Een prachtige herinnering. De zomer lijkt ver weg. En de feestdagen staan voor deur. Daar willen wij wel iets leuks van maken. Iets bijzonders. Wat gaan wij eten en wat schenken wij daarbij? Kerst is een familie feest. Het verbindt en verbroederd. Zo ook de Limburgse wijn. Zet daarom dit jaar iets bijzonders op tafel. Een wijn uit eigen land. Zet met Kerst eens een Limburger op tafel.

Zoals:

In alle stilte hebben Lidy Van Kleef van Lidy´s Winelist en Maurice Warnier gewerkt aan een ´eigen´ blend, genaamd ´KRIJT´. Het betreft een ode aan één van de belangrijkste bodemsoorten in de regio, welke zoveel meer voor onze regionale identiteit betekent dan we af en toe beseffen.
KRIJT is gemaakt van 3 basiswijnen van Domaine Salamander
in verschillende verhoudingen: chardonnay (55%), pinot gris (35%) en de onbekendere Siegerrebe (10%). Deze KRIJT 2018 is vrij stevig, stoer en een tikkeltje mysterieus. KRIJT is veelzijdig en daardoor breed inzetbaar.

Nog een tip: de 6 verschillende wijnen in 1 doos. “Proef de Planck” van wijndomein de Planck. Een leuke ervaring.

Het keukenteam van Mes Amis, geïnspireerd door de Christmas Spirit, hebben een bijzonder Kerstmenu samengesteld. Speciaal voor dit jaar! Gezellig aan een gedekte tafel met heerlijk eten en genieten van elkaars gezelschap (eventueel op afstand). Uiteraard met fine dining gerechten, regionale wijnen en deze voorgerechten die gemaakt zijn om te delen. De iglo’s zijn gemaakt van een heerlijke forelmousse en de kerstboom is een terrine van foie gras met een piek van hazelnoot. Maak jij dit jaar je eigen eetbare winterlandschap?

Het jaar sluit je natuurlijk af met de bubbels uit Lemiers van Domein Holset.